Rács mögött az öreghegyi betörő


2011-02-17 14:46:44  | cikk: HuHa  | 


Rács mögött az öreghegyi betörő főképe
Nem először estek áldozatul öreghegyi pincék és hétvégi házak a betörők ténykedéseinek, ám a pápai nyomozók rendre elfogták a - mások értékeit eltulajdonító és az ingatlanokban kárt okozó - elkövetőket. Így volt ez most is – adott tájékoztatást hírportálunknak a legutóbbi betöréssorozat sikeres felderítéséről Nagy Ákos, a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője.
-Ez év januárjában kezdődött a hétvégi házak ellen irányuló betöréssorozat. A tettes lakatlan ingatlanokba hatolt be és onnan szerszámokat, eszközöket és vasanyagokat vitt magával. Egy-egy hétvégi házból különböző értékben lopott el kertészkedéshez, szőlőgondozáshoz használt tárgyakat, a legnagyobb veszélyeztetett érték 140.000 Ft volt. A „zsákmány” egy részét értékesítette, másik részét pedig szétbontva színesfémként adta el.
Az elmúlt közel egy hónap alatt hat hétvégi házba hatolt be a tettes, ebből ötöt jelentettek a rendőrségen a tulajdonosok. A nyomozás lakossági segítséggel vezetett teljes sikerre, február 7-én az egyik hétvégi ház tulajdonosa ugyanis éppen az öreghegyi ingatlanában tartózkodott, amikor a betörő nála akart „szerencsét próbálni”. A tetten ért férfit a sértett feltartóztatta és haladéktalanul értesítette a pápai kapitányságot. A kiérkező rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat és a továbbiakban az ő személyére összpontosítva zajlott az eljárás.
-A nyomozás során több elkövetési eszköz és ellopott tárgy is előkerült, a tettes pedig beismerő vallomást tett – mondta el az osztályvezető az ügy jelenlegi állásáról.
Az elkövető 19 éves, büntetett előéletű fiatal felnőtt, aki nem volt ismeretlen a pápai rendőrök előtt, hiszen már korábban is követett el bűncselekményeket. Legutóbb 2009 nyarán szabadult, de feltételes szabad lábra helyezése idején is követett el bűncselekményt, emiatt is felelnie kell a bíróság előtt. A betöréssorozat kapcsán Oláh Márta, az egyik sértett elmondta, náluk január végén járt a betörő, hétvégi házukból dekopírfűrésszel, láncfűrésszel, sövénynyíróval, szegélynyíróval, akkus csavarozóval és Hi-Fi toronnyal távozott a hívatlan vendég.
-Örülök, hogy ilyen gyorsan a végére járt az ügynek a rendőrség, annak pedig még inkább, hogy az ellopott tárgyak egy része megkerült a nyomozás során – mondta és hozzátette – 2008-ban már volt egy betörés a hétvégi házunkban és akkor is elfogták a tettest a nyomozók.
A betörések sikeres felderítéseit Nagy Ákos főhadnagy is megerősítette, mint mondta, az Öreghegyet könnyű prédának gondolják az elkövetők, hiszen kívül esik a városon, elhagyottnak tűnő, sötét utcái csábítóak lehetnek. Minden évben történik hasonló betöréssorozat ezen a városrészen, ám az elmúlt évek öreghegyi betörői rövid időn belül mindig rendőrkézre kerültek. A mostani ügy sikeres és gyors felgöngyölítése kapcsán elismeréssel szólt a nyomozó alosztály munkatársairól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!