Ünnepség a Megyeházán


2009-10-22 15:46:58  | cikk:  | 


Délelőtt 10 órától tartotta ünnepi közgyűlését a megyei önkormányzat Veszprémben, a Megyeháza Szent István termében. Lasztovicza Jenő, a közgyűlés elnöke ünnepi beszédében idézte fel az '56-os mártírok emlékét. Szólt a szónok azokról a várakozásokról is, amelyek a magyar társadalmat a köztársaság 20 évvel ezelőtt történt kikiáltásakor jellemezték, valamint arról is, hogy váltak ezek semmivé az elmúlt években.

Az ünnepi beszédet követően a pápai Pegazus Színház művészeinek ünnepi műsorát láthatták az ünnepség résztvevői. Végh Zsolt és kollégái az utóbbi években példa nélküli sikerrel mutatták be a forradalom emlékére összeállított műsorukat.

Hagyományosan az október 23-i megemlékezésen adják át a megye által alapított szakmai kitüntető díjakat is. Idén Pápáról, illetve a város környékéről az alábbiak részesültek a kitüntetésben: Egészségügyért Díjban Majorné Süveges Katalin, a pápai Egészségügyi Alapellátási Intézet gyermekorvosi ügyeleti asszisztense; Közoktatásért Díjban Ujváry Klára, a Petőfi Sándor Gimnázium angol nyelv és irodalom szakos tanára, munkaközösség-vezető; Sportért Díjban Szautner Mihály, a Balla Róbert Téri Általános Iskola testnevelő tanára, továbbá Ujvári István, a dákai sportélet sokoldalú szervezője; Szociális Munkáért Díjban Oláh Márta, az ESZI Gondozási Központjának vezetője; Turizmusért Díjban Sántha Csaba, az Edvy Malom Barokk Udvarház üzemeltetője.

Az ünnepség végén a közgyűlés tisztségviselői koszorút helyeztek el a Szent István terem előtti '56-os emléktáblán.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!