Sajtótájékoztató a 2011-es költségvetésről


2011-02-14 20:15:57  | cikk: Babos Petra  | 


Ma délután Áldozó Tamás alpolgármester sajtótájékoztatón ismertette a 2011. évi költségvetési javaslat számadatait a Városházán.
-A költségvetés tervezetét minden év február 15-ig a Pénzügyi Bizottság javaslatával együtt kell beterjeszteni a képviselőtestületnek, s ezúttal arról szeretnék számot adni, hogy a Pénzügyi Bizottság a néhány perccel korábban befejezett ülésén megtárgyalta azt, és  3 igen, 2 nem arányban elfogadásra javasolja a képviselőknek – foglalta össze az ülésen történteket Áldozó Tamás.
Pápa város 2011. évi költségvetési rendeletére vonatkozó javaslat 12 milliárd 378 millió 7000 Ft kiadással és ugyanekkora bevétellel számol.  A kiadások köréből kiemelte az alpolgármester, hogy 2 milliárd 792 ezer 884 Ft-ot tesz ki a beruházások értéke. Ez nagyobb részt a Belváros rehabilitációját és a Várkastély rekonstrukcióját foglalja magába.
A város a kiadásokat normatív támogatásokból, a helyiadó-bevételeiből és a pályázatokra elnyert támogatások összegéből, valamint hitelfelvételből fedezi. A tervezett hitelfelvétel 340.000.000 Ft-ot tesz ki.
Végül szólt arról, hogy az önkormányzati fenntartású intézmények és a többségi városi tulajdonú gazdasági társaságok vezetőit arra kérték, hogy a rehabilitációs hozzájárulás központi költségvetésbe valóbefizetése helyett ebből a pénzből inkább foglalkoztassanak megváltozott munkaképességű munkavállalókat.
- Mi azt kértük az intézmények és cégek vezetőitől, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, tehát alkalmazzanak megváltozott munkaképességű embereket. Ennek előnye, hogy olyan munkavállalói kör számára tudunk állást kínálni, akik egyébként a munkaerőpiacon igen kis eséllyel pályázhatnak máshová. 
Kiemelte még a költségvetésből a HPV (Human Papilloma Virus) oltásokra biztosított fedezetet is, melyet  meghatározott életkorú lányok vehetnek majd igénybe. Három egymást követő oltást kell kapnia az illető lánynak, hogy megfelelő védelmet kapjon. Az Önkormányzat úgy döntött, hogy a harmadik oltást megvásárolja azoknak, akik az előzőeket megkapták. Így a költségek egyharmadát Pápa város Önkormányzata fogja finanszírozni.
-Összességében úgy látjuk, hogy szigorú gazdálkodás mellett az intézmény hálózatban meglévő tartalékok feltárásával és megtakarításával, valamint a beruházások precíz, megfelelő végrehajtásával ez a költségvetés biztonsággal tartható - zárta gondolatait az alpolgármester.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!