Bizalmatlansági indítvány a cigány kisebbségi önkormányzat elnöke ellen


2011-02-14 10:26:21  | cikk: mo  | 


Bizalmatlansági indítvány a cigány kisebbségi önkormányzat elnöke ellen főképe
Napirend előtti felszólalásra kért engedélyt Kozák János kisebbségi önkormányzati képviselő a Pápai Cigány Kisebbségi Önkormányzat (PCKÖ) ma délelőtti ülésén. Kozák János úgy fogalmazott, a  2011. január 9-i területi és megyei kisebbségi önkormányzati választásokon az elektorként szavazatokat leadó helyi kisebbségi képviselők közül 97-en a Lungo Drom listájára szavaztak, míg a Magyarországi  Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége (MACIFÉSZ) 65 szavazatot kapott. Ez szinte a fordítottja a 2010-es őszi kisebbségi választásokon elért eredményeknek, ugyanis akkor  a MACIFÉSZ 97 képviselői helyet szerzett, a Fidesszel szövetséges Lungo Drom pedig 61 képviselővel jutott a helyi testületekbe.
Kozák János szerint Holdosiné Bánhegyi Ildikó PCKÖ elnök befolyásolása nélkül nem született volna ilyen eredmény. A PCKÖ tagsága úgy döntött, bizalmatlansági indítványt nyújt be a jelenlegi elnök ellen. Megítélésük szerint olyan személy, aki „hozzájárult a MACIFÉSZ vereségéhez, a kisebbségi önkormányzatot nem vezetheti.” Kozák János kérte Holdosiné Bánhegyi Ildikót, mondjon le tisztségéről. Holdosiné az ülésen úgy fogalmazott, a kisebbségi törvény szerint a megadott mandátum csak abban az esetben vonható vissza, ha a képviselő lemond tisztségéről. 
- Nem tartom időszerűnek, hogy lemondjak tisztségemről. Köszönöm az észrevételt, de a magam részéről fenntartom a mandátumomat – jelentette ki a PCKÖ elnöke.
A kisebbségi önkormányzat 8 napon belül újra összeül. A képviselők az ülésen nem kívántak részt venni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!