Sajtótájékoztató a Weöresben


2009-10-22 15:28:18  | cikk:  | fotó: Tóth Tamara  | 


Sajtótájékoztató a Weöresben főképe
Harminc millió forintot nyert a város az iskola akadálymentesítésére, tudtuk meg ma  háromnegyed egykor azon a sajtótájékoztatón, melyet dr. Kovács Zoltán, Pápa város polgármestere tartott a Weöres Sándor Általános Iskola akadálymentesítése című pályázatról az intézmény előterében. A sajtótájékoztatón részt vett a teljes tantestület is. Horváth Attila, az iskola igazgatója beszédében elmondta, mennyire örülnek a sikernek:

- A pályázat benyújtására harmadik alkalommal került sor, eddig sikertelenül, de jelen pályázatunkra 29.168 ezer forint támogatást ítélt meg a közreműködő szervezet.

A projekt részleteit dr. Kovács Zoltán, polgármester ismertette:

- A projekt keretein belül a Weöres Sándor Általános Iskola komplex akadálymentesítésére kerül sor, a teljes bekerülési költség 78.595 ezer forint, az önkormányzat ebből közel 40 millió forintot vállal. Az iskola 1985-ben épült, kétszintes, több tagból álló épületegyüttesben működik. Rehabilitációs szakmérnök által is jóváhagyott változásokat terveztünk, melyek a következőek: bejárat akadálymentesítése, főbejárati ajtó cseréje, új főbejárati lépcső építése, lépcső előtti csatlakozó utcai járdaszint rendbetétele, rámpa építése. Építünk még felvonót a két tantermi épület összekötő nyaktagjához csatlakoztatva. Akadálymentesítjük a lifttel szembeni udvar kijáratát, és a tantermi épületből az összekötő folyosóra vezető lépcsőket. Udvarlejárati rámpa épül a tornatermi épület sarkánál, újraépítjük a teraszt. Akadálymentes parkolót és WC-ket alakítunk ki, továbbá infokommunikációs jelzéseket helyezünk el. A Közép-Dunántúli Operatív Program keretén belül a pályázat jövő májustól  augusztusig  valósul meg.

A sajtótájékoztatót  követően a tantestület megtekintette a paravánokra kifüggesztett tervrajzokat.

Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!