Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a multik hazánkba jöjjenek - Zatykó János volt a helyi szocialisták vendége


2011-02-04 21:51:28  | cikk: Tóth Tamara  | 


Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a multik hazánkba jöjjenek - Zatykó János volt a helyi szocialisták vendége főképe

A helyi szocialisták az ajánlószelvények leadása és a kampánynyitó után munkához láttak. Ma Komárom város egykori polgármesterével közösen tartott sajtótájékoztatót Grőber Attila polgármesterjelölttel és Gőgös Zoltán országgyűlési képviselővel.  Zatykó János a Komáromi Ipari Park sikerességének titkáról beszélt a tájékoztatón, hiszen Komárom az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül.
Zatykó János három ciklus alatt volt Komárom polgármestere és négy ciklus alatt országgyűlési képviselőként tevékenykedett a városban. Mint mondta, a 90-es évek közepén Komáromban 16 százalékos volt a munkanélküliség, a város 98-ban, a kormányváltás idején nyerte el az Ipari Park címet. 1999-ben telepedett le a városban a zászlóshajó Nokia. A 20 ezres lélekszámú város Ipari Parkjában 2008-ban 20 ezer fő dolgozott. A válság őket sem kerülte el, hamar lecsökkent a dolgozók létszáma 12 ezer főre. Szerencsére a múlt év nyarán sikerült a városba csábítani a világ harmadik legnagyobb generikus gyógyszergyártó cégét. Jelenleg is 12 ezer fő dolgozik az Ipari Parkban, 5 százalékos a munkanélküliségi ráta a várost illetően és büszke arra, hogy így adhatta át a várost a mostani vezetőinek.
– Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a multinacionális cégek hazánkba jöjjenek és a mi városainkban fejlesszenek. Komárom városa kis város. Ennek ellenére az elmúlt ciklusban a legnagyobb adóbevételünk 5, 1 milliárd forint volt. A múlt évi helyi adóbevételünk 4, 2 milliárd forint volt és 9, 6 milliárd forint volt az induló költségvetésünk. Ezek a cégek adtak arra módot és lehetőséget, hogy az iparűzési adót milliárdos nagyságrendben mérjük. Ők biztosítottak lehetőséget a város lakóinak arra, hogy munkahelyük legyen - mondta Zatykó János.
A politikus szerint együtt kell élni a multinacionális cégekkel, akik ennek az országnak, mint Komárom városának és majd Pápának is csak pozitívumot fognak hozni.
Grőber Attila elmondta, amennyiben megtisztelik a választópolgárok a bizalmukkal, akkor az első intézkedései közt egy olyan Gazdasági Bizottság felállítását tervezi, amelynek az lesz a feladata, hogy felkutassa és megkeresse azokat a befektetőket, akik hajlandóak és képesek arra, hogy a városunkban megtelepedjenek.
-Azt gondolom, ha Komáromnak és más városoknak is sikerült, akkor nekünk is sikerülni fog. Hinni kell a munkánkban, Pápában és hinni kell abban, hogy amit meg akarunk csinálni, azt meg fogjuk tenni. Az Ipari Parknak két lehetősége van, a munkahelyteremtés és az iparűzési adó, ebből pedig további fejlesztések kezdődhetnek a városban - mondta Grőber Attila.
Grőber Attila számít a munkában a Fidesz támogatására, és megköszöni a korábbi polgármesternek azt a munkát, amit eddig tett a városban a munkahelyek teremtése érdekében, de úgy gondolja, ezt a munkát fel kell gyorsítani, akkor járunk jó úton, most még nem tapsolhatunk - fogalmazott a polgármesterjelölt.
Gőgös Zoltán hozzátette: az időpillanat fontos, mert a világgazdasági válság lecsengése után a befektetők keresni fogják a terepet. Ki kell használni a lehetőségeket a fellendülésre és idecsábítani a multinacionális cégeket. Véleménye szerint sok még a tennivaló az Ipari Parkban, hiszen kaotikus állapotok uralkodnak a környező házak tekintetében.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!