Német nyelvi verseny a Munkácsyban


2011-02-03 18:06:46  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Német nyelvi verseny a Munkácsyban főképe
19 munkácsys tanuló vett részt a ma délutáni német nyelvi tanulmányi versenyen, amely egy országos megmérettetés házi fordulója volt. A feladatsort az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet állította össze.
- A Munkácsy Mihály Általános Iskola már évek óta részt vesz ezen az alapos nyelvi tudásra épülő versenyen. A diákok egy 180 perces, központi feladatsort írnak meg, melyben nyelvhelyességi, melléknév-és igenév ragozási, valamint fogalmazási feladatok várnak a 7. és 8. osztályos nebulókra - tájékoztatta hírportálunkat Bíró Tamásné, az idegen nyelvi munkaközösség vezetője.
A fogalmazás értékelése központilag történik, de a nyelvtani részt az iskola némettanárai javítják ki és küldik tovább a legeredményesebb versenyzők munkáit, végül a legjobbakat hívják be majd egy országos szóbeli fordulóra.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!