Sanda szeminárium pápai résztvevőkkel


2011-02-01 17:57:18  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sanda szeminárium pápai résztvevőkkel főképe
Január utolsó hétvégéjén a Hét Csillag Egyesület kung-fu szakosztályának három állandó versenyzője Budapesten öt foglalkozásból álló sanda szemináriumon vett részt. Az edzéseket a hivatalos román válogatott vezetőedzője, Horváth Attila tartotta.
- Attila egy igen magas kvalitású edző, akinek nemzetközi bírói minősítése van, ami azt jelenti, hogy nem csak országos, hanem akár világversenyeken is bíráskodhat – mondta Pintér Péter, az egyesület elnöke. A sanda szabályrendszeréről annyit kell tudni, hogy az ütések és rúgások mellett a földrevitelek is nagy szerepet játszanak. Hasonlít egy K1 vagy egy kick-box mérkőzéshez, csak itt a kis- és nagy ívű dobások is engedélyezettek. Véleményem szerint egy szakmailag igen hasznos és eredményes szemináriumot tudhatunk magunk mögött. A versenyzők számára igen fontosak az efféle barátságos felkészítő foglalkozások, hiszen ezeken az edzéseken csak a sanda szabályrendszerben való küzdelemmel foglalkozunk, ami ezen a területen gyorsabb és hatékonyabb fejlődést eredményez.
Az egyesület a közeljövőben számos programra várja az érdeklődőket.
- A nyugatiak számára az új évből már egy hónap el is telt, azonban a kínaiaknál az év kezdetét a holdújév, a február 4-éhez legközelebb eső újhold napja jelenti. Idén ez február 3-ára esik. Ezt, mint tradicionális kínai stílust oktató harcművészeti iskola mi is megünnepeljük barátságos küzdelmekkel, ilyenkor mindenki kipróbálhatja tudását, bárkit kihívhat. Egy másik fontos eseményünk a február 4-én tartandó táncház az Edvy Malomban, ahol a magyar néptánc és népzene kapja a főszerepet. A táncházra minden érdeklődőt nagyon sok szeretettel várunk. Február 13-án egésznapos harcművészeti gála várja a kedves érdeklődőket Kecskeméten, amivel a baranta, a magyar harcművészet 25. évfordulóját ünneplik. A rendezvényen a Pápai Hét Csillag Egyesület is jelen lesz.
A versenyszezon február 19-én indul Kecskeméten, a Magyar Kung-Fu Szövetség ranglista bajnokságának első fordulójával.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!