Teljesíthetőbbek a feltételek - vállalkozói fórum az Új Széchenyi Terv pályázatairól


2011-02-01 15:35:32  | cikk: mo  | 


Teljesíthetőbbek a feltételek - vállalkozói fórum az Új Széchenyi Terv pályázatairól főképe
A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozói fórumon ismertette az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) legfrissebb pályázati kiírásait. A kormány 7 prioritást határozott meg az Új Széchenyi Tervben: az egészségipart, a zöld gazdaság fejlesztését, a lakásprogramot, az üzleti környezet fejlesztését, a tudomány-innováció területét, a foglalkoztatást és a közlekedést. Az ÚSZT keretében megvalósuló pályázatoknak e 7 kitörési pont célkitűzéseit kell szolgálni – fogalmazott a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kamarai tanácsosa.

Molnár Ferenc elmondta azt is, az ÚSZT a vállalkozásfejlesztést kiemelt prioritásként kezeli. Egyrészt a vállalkozások helyzetbe hozásával kívánja teljesíteni a munkahelyteremtésre vonatkozó terveket, másrészt a gazdasági környezet átalakítását a vállalkozások igényeinek figyelembevételével kívánja végrehajtani. Az ÚSZT ezen fejezetének középpontjában a stabilitás megteremtése áll, amely alapot teremt a növekedésnek. A most közölt pályázatok a gazdaság fejlesztését és a vállalkozások versenyképességének javítását eredményezhetik. Molnár Ferenc hangsúlyozta, a meghirdetett pályázatokból kitűnik, a kormány a gazdaság fejlesztésére lényegesen nagyobb összegeket csoportosított át.
A pályáztatás rendszere egyszerűsödött, csökkent a bürökrácia és a pályázatok belső tartalmát illetően is sokkal teljesíthetőbb követelményekkel találkozhatnak a vállalkozások – fogalmazott a kamarai tanácsos.

Az Inkubátorházban tartott vállalkozói fórumon Molnár Ferenc ismertette az ÚSZT legfrissebb pályázatait, köztük a mikrovállalkozások fejlesztésére, a középvállalkozások technológia-fejlesztésére, a komplex vállalati technológia-fejlesztésre és a technológia és foglalkoztatás bővítésére kiírt pályázatokat. A szakember hozzátette, a legfontosabb, hogy a pályázatokat minél többen megismerjék, ebben nyújt segítséget a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. (www.veszpremikamara.hu)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!