Rendkívüli önkormányzati ülést tartott ma a képviselőtestület


2009-10-21 20:58:46  | cikk:  | 


Ma 16 óra 30 perckor kezdődött el a rendkívüli önkormányzati ülés. Pápa város képviselőtestületének 17 tagja volt jelent, így az határozatképes volt. Az ülést  Áldozó Tamás alpolgármester vezette le. Egy napirendi témára tett javaslatot, melyet ellenszavazat nélkül elfogadott a képviselőtestület.

A napirendi pont megtárgyalása előtt az alpolgármester elmondta, az Önkormányzati Minisztérium a védelmi felkészítés terén tartósan kimagasló, eredményes munkájáért Védelmi Igazgatásért Emlékérem arany fokozatát adományozta Polgár Jenőnek, a Közigazgatási Osztály osztályvezetőjének.

A panel technológia felhasználásával épült lakóépületek energiatakarékos felújításának támogatására benyújtott pályázatokkal kapcsolatban 17 igennel - tartózkodás és ellenszavazat nélkül - elfogadta a képviselőtestület a 96.782.400 forint támogatásról szóló javaslatot, így a város 310.200 Ft/lakás összeggel támogatja a felújításban résztvevő házakban élőket.

A napirend után Áldozó Tamás alpolgármester bejelentette, hogy október 29-én, 30-án és 31-én, Pápán, Balatonfüreden és Veszprémben rendezi meg a Magyar Kézilabda Szövetség a Pannon Kupa kézilabda tornát. A februárban meggyilkolt Marian Cozma elmékére azt a négy csapatot hívták meg erre a tornára, melyek játékosai érintettek voltak a februári eseményekben: magyarokat, szerbeket, románokat és horvátokat. Mivel a horvátok lemondták a részvételt, így helyettük Tunézia vesz részt a tornán. Október 29-én, 18 órától Pápán Magyarország - Tunézia, 20 órától pedig, Szerbia - Románia mérkőzések lesznek a Sportcsarnokban.  Koncz Sándor, akit a képviselőtestület határozatban bízott meg a Női Junior Kézilabda Európa Bajnokság szervezőbizottságában való részvétellel, ma arról tájékoztatta az alpolgármestert, hogy az Európa Bajnokság jelentős bevétellel zárult. Ennek köszönhetően városunk 3,5 millió forintot kap kötött felhasználásra a kézilabda szövetségtől, amit a női kézilabdával kapcsolatos kiadásokra, fejlesztésekre - mind általános, középiskolai és klub szinten – használhatnak fel.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!