Bemutatta választási programját a Jobbik


2011-01-30 18:51:37  | cikk: mo  | 


Bemutatta választási programját a Jobbik főképe
Erőss Bulcsú jobbikos önkormányzati képviselő, Orbán Imre, a radikális párt polgármesterjelöltje és Murányi Levente országgyűlési képviselő tartott ma este lakossági fórumot a Pedagógus Művelődési Házban. A programon Erőss Bulcsú a Jobbik pápai képviselőtestületben végzett munkájáról beszélt, majd érintette a héten „nagy port kavart” kórház témáját. Véleménye szerint a kórház vezetése hárította a neki szegezett kérdéseket, egyes állításával pedig „hülyének nézi a választópolgárokat” - hangzott el a ma esti jobbikos fórumon.

A rendezvény apropója a Jobbik helyi szervezete Pápáért mi magunk című programjának bemutatása volt. Orbán Imre négy sarokpontot emelt ki választási programjukból. A polgármesterjelölt elsőként a munkahelyteremtéssel kapcsolatos elképzeléseit osztotta meg a fórum résztvevőivel. Véleménye szerint létre kell hozni az ún. Pápa és kistérsége munkaerőgazdálkodási fórumot, melynek multinacionális cégek, vállalkozások, gazdák, a Pápa és Térsége Ipartestület, a szakképző intézmények és érdek-képviseleti szervek lennének tagjai. Feladatuk lenne a térségben kialakult áldatlan állapotok felszámolása és a munkaerő-piaci folyamatok irányítása. A „hangyaszövetkezeteken” belül létre kell hozni egy bolthálózatot, mely a környék őstermelőitől megvásárolt áruval lenne feltöltve. Munkahelyteremtés szempontjából húzóágazat lehet a turizmus fejlesztése is – fogalmazott Orbán Imre. A polgármesterjelölt a témával kapcsolatban elmondta, külkapcsolataikon keresztül befektetőt hoznának Pápára. Az élelmiszerfeldogozóipart szeretnék újjáépíteni a városban, a Közel-Keletről származó befektetők segítségével- tájékoztatott a jelölt. 

A választási program második fontos eleme a közbiztonság megerősítése. Orbán szerint élhetőbbé kell tenni a várost, hogy a pápaiak sötétedés után is bátran sétálhassanak akár a mellékutcákban is. Véleménye szerint meg kell erősíteni a polgárőrség és a rendőrség kapcsolatát. A jelölt hozzátette, a választási kampány után be kíván lépni a Pápai Polgárőrségbe, így tenne személyesen is a közbiztonság javítása érdekében. Fontosnak tartja, hogy önkormányzati rendelet szabályozza, esetleg szankcionálja a belvárosban fellelhető rendezetlen porták, házak környezetét, kiszorítva ezzel a belvárosból az ún. lomispiaci árusokat. A polgármesterjelölt ezenkívül hozzátette, megerősítené az iskolák és a rendőrség között kialakított „dadaprogramot”. 

Orbán Imre szerint a fiatalok korosztályával nem foglalkozik senki. Programjuk harmadik pontjában a fiatalokat támogatandó egy bérlakásépítési projektet indítanának el. A lakásokat az önkormányzat építené kizárólag magyar vállalkozókkal, magyar építőipari termékekkel. A lakásokat csak azok a családok vehetnék igénybe, melyek gyermeket terveznek, vállalnak és fel is nevelik a gyermeküket – fogalmazott Orbán. A fiatalok kérdéskörét tekintve a polgármesterjelölt elmondta, a tizenéves fiatalok számára a városban nincs megfelelő szórakozási lehetőség. Éppen ezért olyan fesztiválokat és rendezvényeket kell szervezni, melyekkel ezt a korosztályt meg lehet szólítani – tette hozzá a politikus.

A Jobbik mozgalma által képviselt program negyedik sarokpontja: a haza. Orbán elmondta, mozgalmuk a magyar lelkek megmentésére szerveződött. Ez azt jelenti, hogy a város kulturális életét abba az irányba kell terelni, amely a magyar történelmi hagyományokra, a város és a megye hagyományaira épít. 
A jelölt hozzátette, ha megválasztják polgármesternek, létrehozna egy alapítványt, melyben havi béréből 100000 forinttal támogatná a várost 25, 30, 35 illetve 40 éve szolgáló közszolgálati dolgozókat. Ezen kívül szintén 100000 forinttal támogatná a Bursa Hungarica Alapítványt, amely a hátrányos helyzetű fiatalok felsőfokú tanulmányait támogatja.
Az alkalmon Murányi Levente országgyűlési képviselő a Jobbik parlamenti munkájáról számolt be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!