Sztárgála az újszülöttekért


2011-01-30 15:48:44  | cikk:  | 


Sztárgála az újszülöttekért főképe
A tavalyi gála sikerén felbuzdulva az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány immár hagyományteremtő szándékkal ismét öregfiúk labdarúgó tornát szervez, így újra legendás labdarúgók lépnek pályára a győri Magvassy Sportcsarnokban. A „Quaestor focigála az egészséges újszülöttekért” nevet viselő kispályás tornán február 5-én, szombaton pályára lép a házigazda ETO mellett a Ferencváros, az Újpest és az MTK is. A sztárgálát február 5-én, szombaton 15 és 20 óra között rendezi az alapítvány, a csapatok körmérkőzést játszanak egymással.
– A budapesti csapatok szervezésénél Szanyó Károlynak nagy köszönettel tartozunk, így idén olyan játékosokat tudunk Győrbe csábítani, akikre biztos, hogy sokan kíváncsiak lesznek – mondta el Peczár László szervező, az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Az egykori sportvezető hozzátette: a rendezvény fővédnökségét elvállalta Borkai Zsolt, Győr polgármestere és Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC elnöke is.
A gyerekek 7-15%-a koraszülött. Az esetek felében sajnos maga az orvos sem tudja a kiváltó okot, az orvostudomány fejlődésével viszont egyre több lehetőség nyílik a baba  gyógyítására, utógondozására. Amikor egy gyermek korábban jön a világra, gyakran hónapokig tartózkodik a győri PAMOK koraszülött osztályán is, a picik nap 24 órás megfigyelést igényelnek. Az Egészséges újszülöttekért Alapítvány 2002 óta arra vállalkozik, hogy eszközökkel, tanácsadással segíti a kórház működését. A sztárgálán befolyó összeg is ezt a cél szolgálja majd.
A belépőjegy felnőtteknek 1000 Ft, diákigazolványuk felmutatásával a középiskolásoknak és az egyetemistáknak 500 Ft. A 14 év alattiak számára a belépés ingyenes.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!