Disznóvágáson járt a Lombard


2011-01-28 15:36:58  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Disznóvágáson járt a Lombard főképe
A Lombard Pápa játékosai számára rendhagyó módon indult a mai nap. Véber György vezényletével már reggel 8 órakor munkához láttak a Malom tónál, ugyanis a Baráti Kör tagjai disznóvágásra invitálták a labdarúgókat, melynek a keret többsége örömmel eleget is tett. Aki fázott forralt bort vagy teát ihatott, közben a 100 kilógrammos malacnak Szűcs Lajos adta meg a kegyelemdöfést, a Lombard csapatkapitánya elmondta, hamar belerázódott a böllér szerepébe.
- Budapesten a Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola húsfeldolgozói szakára jártam, és annak ellenére, hogy 15 éve nem voltam házi disznótoron, hamar előjöttek a régi emlékek. Kamaszkoromban évente 3-4 sertést is neveltünk otthon, amiket le is vágtunk. Köszönet a szurkolóknak a szíves invitálásért, csapatösszetartás szempontjából is hasznos volt a mai nap.
A Lombard több labdarúgója, élükön Denis Rebrykkel inkább a csocsóasztal és a ping-pong asztal mellett találta fel magát, míg Gyömbér Gábor és Heffler Norbert a napi sajtót böngészgette. Bár eredetileg Véber Györgynek kellett volna levágnia a malacot, a vezetőedző a nagyobb rutinra hivatkozva az utolsó pillanatban Szűcs Lajosnak átengedte a feladatot.
- Lajos ebben is igazi profi, de a második hely az enyém, mivel a csapat többi tagja biztos távolságból szemlélte az eseményeket – mondta nevetve a mester. Ha jól emlékszem legutóbb hét éve voltam disznóvágáson, de örömmel fogadtuk el a Baráti Kör meghívását, ezúton is köszönet érte. Fontos, hogy a csapat pályán kívül is sokszor együtt legyen, a csapatépítésre Erdélyben is nagy hangsúlyt fektettünk.
A beszélgetések és kiélezett asztalitenisz mérkőzések ideje alatt az ebéd is elkészült, a frissen sült ételek elfogyasztása után sajnos a labdarúgók sokáig nem élvezhették a szurkolók vendégszeretetét, hiszen a játékosokra ma még egy edzés, holnap pedig a Csorna ellen egy felkészülési mérkőzés vár.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!