523 kopogtatócédula kell az induláshoz


2011-01-28 11:06:24  | cikk: Tóth Tamara  | 


523 kopogtatócédula kell az induláshoz főképe
A választók nyilvántartásába történő felvételről szóló értesítőt, közismert nevén a „kopogtatócédulát”, valamint ezzel együtt az ajánlószelvényt 2011. január 20-ig kapták meg a választópolgárok. A pártok már január első két hetében megnevezték jelöltjeiket, így hivatalosan is elkezdődött a kampány.
Jelöltet ajánlani 2011. február 4-én 16.00 óráig lehet a kitöltött ajánlószelvénynek a jelölt, illetve a jelölő szervezet képviselője részére történő átadásával. A határidő tehát nagyon szoros. A jelöltet legkésőbb ugyanezen időpontig lehet bejelenteni a Helyi Választási Bizottságnak.
Ajánlószelvényt csak zaklatás nélkül lehet gyűjteni, tilos ajánlást gyűjteni a munkahelyeken, az egészségügyi, a közigazgatási vagy önkormányzati intézményekben, valamint a közösségi közlekedési eszközökön.
A Helyi Választási Iroda közleményben tette nyilvánossá a jelöltállításhoz szükséges ajánlások számát:
 1. Polgármesterjelölt az, akit a 10 000 lakost meghaladó, de 100 000 vagy annál kevesebb lakosú település választópolgárainak 2 %-a, de legalább 300 választópolgár jelöltnek ajánlott.

  Választópolgárok száma: 26106 fő
  Jelöléshez szükséges ajánlások száma: 523

 2. II. Pápa város 9. sz. egyéni választókerületében egyéni választókerületi képviselőjelölt az, akit az adott választókerület választópolgárainak legalább 1 %-a jelöltnek ajánlott.

  Egyéni választókerületek sorszáma: 9.
  Választópolgárok száma: 2554
  Jelöléshez szükséges ajánlások száma: 26

Az ajánlószelvényre a választópolgár rávezeti családi- és utónevét, lakcímét, személyi azonosítóját (személyi szám), valamint a jelöltnek ajánlott személy családi- és utónevét, a jelölő szervezet nevét, a független jelölés tényét.
Nagyon fontos, hogy az ajánlószelvényt az ajánló választópolgár saját kezűleg írja alá; az ajánlás nem vonható vissza.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!