Vizsgakiállítás a művészeti képzésben résztvevők alkotásaiból


2011-01-27 21:44:25  | cikk: mo  | 


Vizsgakiállítás a művészeti képzésben résztvevők alkotásaiból főképe
Egy álom vált valóra a Pápai Református Kollégium Gimnáziumában, amikor a 2010/2011-es tanévben elindult a gimnáziumi képzést kiegészítő öt éves Művészeti Szakközépiskola – hangzott el a ma esti féléves vizsgakiállítás-megnyitón a Refi dísztermében. Kerpel Péter művésztanár azt hangsúlyozta, hosszú ideje reménykedtek abban, hogy a nagyhírű iskola tradícióit mai, 21. századi módon tudják folytatni, hogy a vizuális kultúra korában megpróbáljanak a művészetekre minél nagyobb hangsúlyt fektetni, és mindennek úgy nyomatékot adni, hogy az intézményben a művészetnek külön oktatást biztosítanak egy művészeti szakközépiskola formájában.

A 2010-ben elindult új képzésben nemcsak a régi hagyományokkal bíró képzőművészet kapott helyet, hanem a tánc is. A művészeti képzésben néptánc, társastánc, alkalmazott grafika és festészet tanszakokon tanulhatnak a diákok, a középiskolai érettségi bizonyítvány mellett pedig OKJ-s oklevelet is szerezhetnek növendékek.

A mai kiállításmegnyitón a képzőművészeti tanszakok tanulói mutatkoztak be alkotásaikkal. Az összeállt tárlat rendkívül változatos képet mutatott. Sokszorosító grafikai alkotások, nyomatok, iniciálék, kockológia, klasszikus tanulmányok, szénrajzok, olajfestmények – mindez a képzőművészetis diákok tollából, akik szeptember óta emelt óraszámban, heti 16 órában foglalkoznak a képzőművészet egyes területeinek elméleti és gyakorlati tananyagával.   

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!