Pápai sikerek a kecskeméti szkander kupán


2011-01-27 10:28:42  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: delmagyar.hu  | 


Pápai sikerek a kecskeméti szkander kupán főképe
Harmadik alkalommal rendezték meg január 22-én a kecskeméti Malom Központban a Malom Kupát. Az országos bajnokságon a teljes magyar élmezőny asztalhoz állt, összesen 78-an indultak, amatőrök és profik, nők és férfiak vegyesen. Itt volt a teljes hazai élvonal, soraikban többszörös világ- és Európa bajnokokkal és természetesen a Titán SE két versenyzőjével. A rangos versenyről Nagy Miklós számolt be.
- Annak ellenére, hogy csak Nagy Szabolccsal csak ketten képviseltük az egyesületet, kitettünk magunkért. Szabolcs erős ellenfelekkel került össze, edzőtermi edzés hiján is igen szépen megállta helyét, hiszen mindkét kézzel ötödik lett, ezzel pontszerző helyen zárt, ami szép teljesítmény.
A „titánok” közül Miklós már egy éve nem állt asztalhoz, ez teljesítményén egyáltalán nem látszott meg, hiszen egyik kézzel a rangsor élén végzett, az összetett pontszerző első helyről nem is beszélve, ezzel a pápai karbirkózó ebben a kategóriában őrzi 19 verseny - kb. 120 mérkőzés - óta tartó veretlenségét.
 - A balkezes elsőségemmel és az összetett első hellyel maximálisan elégedett vagyok, hiányérzetem csak a jobbkezes mérkőzések során volt. Először is szerencsétlen volt a legelső sorsolásom, ahol fejben kissé elfáradtam, majd 3-4 győztes meccs után, jött egy csuklósérülés, és ezzel sajnos az általam vártnál előbb kellett befejeznem a mérkőzéseket. Az ilyen versenyeken legtöbbször nehéz helyzetben vagyok, mivel jobbkéz-specialistákkal is fel kell vennem a harcot, akik ballal nem is indulnak, így értelemszerűen amíg végigküzdök a balkezes elsőségért, ők pihenhetnek és koncentrálhatnak. Az előbb elmondottak ellenére büszkék vagyunk, hogy Kecskeméten sikerült az egyesület 32. aranyérmét is megszereznem, teljesítményünkhöz Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke is gratulált.
A Titán SE legközelebbi versenyének - amennyiben az anyagi hátteret sikerül előteremetni – a február 5-ei brnói Európa Kupa ígérkezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!