Újraválasztották Baán Évát elnöküknek a nyugdíjasok


2011-01-25 21:09:50  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Újraválasztották Baán Évát elnöküknek a nyugdíjasok főképe
Közgyűlést tartott ma délután a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi- Érdekképviseleti Egyesülete, mely a megjelent 165 fővel határozatképes volt. A rendezvényen részt vett dr. Áldozó Tamás alpolgármester is, aki elsőként a város nevében köszöntötte a szépkorúakat. Mint mondta, közösen sokkal jobban meg tudják fogalmazni az érdekeiket, melyeket, ha közösen mondanak, sokkal messzebbre tud eljutni üzenetük, s ez jó az önkormányzatnak is, hiszen kialakult csatornák vannak köztük a közügyek megbeszélésére.
- Éppen ezért mi igen nagy örömmel segítünk minden olyan alkalommal, amikor az egyesület működéséről van szó. Akárki is lesz a város vezetője, a nyugdíjasokat mindig tárt karokkal fogja várni akár a mostani Városháza épületében, akár a jövőben megnyíló épületében.
Dr. Áldozó Tamás úgy fogalmazott, akit ma megválasztanak az egyesület tagjai vezetőjüknek, a mostani és a jövőbeni városi vezetésnek, a polgármesternek és az alpolgármesternek a legitim felhatalmazott tárgyalópartnere lesz. Meggyőződése szerint a nyugdíjasok elnöke nem vendég a Városházán, hanem egy fontos érdekérvényesítő közösség képviselője.
Az alpolgármester kihangsúlyozta, ahogy eddig is, úgy a jövőben is biztosítani fogja a város az egyesület működéséhez szükséges infrastrukturális támogatást.
– Azt gondolom, hogy a város életében a hétköznapokban is az idősebbekre, a nyugdíjas pápaiakra különös figyelmet kell, hogy fordítsunk és ennek a figyelmemnek ki kell terjednie a hétköznapok minden területére. Ez alatt nemcsak a képviselőtestületi munkát értem - a szociális ellátásoktól a városrendezési munkán át a természetbeli és a pénzbeli szociális ellátásokig -, hanem azt is, hogy az időseknek milyen szolgáltatásokat tudunk biztosítani. Az otthonlakást megkönnyítő intézkedések mellett az akadálymentesített épületekről, terekről, utcákról vagy akár buszmegállókról beszélek. De ugyanígy fontos nekünk, hogy az egészségügyi ellátás fejlesztésénél figyelembe vegyük azt, hogy ennek a városnak van egy meghatározott korfája: a 32 ezer lakos nagyobb része nyugdíjas, kevesebb a fiatal.
Dr. Áldozó Tamás arra kérte a nyugdíjasokat, fogalmazzák meg javaslataikat: mit, hogyan szeretnének a városban, min változtatnának a jövőben, folytassanak párbeszédet a problémákról.
Ezt követően Baán Éva évértékelőjében ismertette az elmúlt év eseményeit, de visszatekintett egy kicsit a 2009-es évre is.
- Amikor nyugdíjas társaim 2009. január 21-én megválasztottak a város legnagyobb egyesületének elnökévé, az első gondolatom az volt az örömön és a megtiszteltetésen túl, hogy egy nagy közösség szolgálatát vállalom, mely sokrétű és személyes felelősséggel jár. Természetesen ez egy nagyon jó értelemben vett szolgálat, ugyanis az egyesület érdekvédelmét és érdekképviseletét csak úgy lehet ellátni, ha megfelelő alázattal és körültekintéssel járunk el nyugdíjas társaink érdekében.
Mint mondta, ő egész eddigi életében úgy élt, hogy szeretet és őszinteség hatotta át a személyes példamutatását és csak így tudott hitvallása szerint cselekedni. Mikor elkezdte a munkát 2009. január 28-án, akkor az egyesület 320 fős létszámú volt, 2010. év végére 440 főre emelkedett a tagok száma.
Az elnöki beszámolót követően az intézőbizottsági tagok, a gazdasági felelős és az ellenőrző bizottság elnökének beszámolója hangzott el, ezt a klubvezetők beszámolója követte, majd a vezetőségi tagok megválasztásával zárult a közgyűlés.
A tisztújításon a megjelent tagok ellenszavazat nélkül újraválasztották Baán Évát egyesületük elnökévé, titkárnak Badics Gézánét, szociális ügyekért felelősnek Riba Jánosnét, gazdasági felelősnek Bolla Miklósnét. Az ellenőrző bizottság elnöke Kereszt Józsefné lett, tagjai Rádi Imréné és Juhász Józsefné. A kapcsolattartási felelős továbbra is Németh Sándor lesz, a programok szervezéséről a jövőben Puskásné Tófeji Valéria fog gondoskodni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!