A nyolcosztályos gimnáziumba is várják a jelentkezőket a Türrben


2011-01-25 16:42:31  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


 A nyolcosztályos gimnáziumba is várják a jelentkezőket a Türrben főképe
Február 18-ig lehet jelentkezni az általános iskolás tanulóknak a különböző középiskolákba. A Türr István Gimnázium és Kollégium ma délután nyílt napot tartott a nyolcosztályos gimnáziumba jelentkező diákoknak és szüleiknek.
A leendő kisgimnáziumi osztályba a tanulás iránt motivált, jól kommunikáló és csoportban megfelelően együttdolgozni tudó diákokat várják. A felvételről szóló döntés előtt 15-20 fős csoportokban ismerkedő beszélgetésre hívják be a jelentkezőket, amely március 1-jén és 2-án lesz. Külön felvételi vizsgát nem kell tenni.
- A jelentkezők rangsorolása úgy történik, hogy az általános iskolák értékelése alapján állítjuk fel a felvehető tanulók listáját. Az azonos eredményt elértek közül a rangsor elkészítésénél előnyben részesítjük a halmozottan hátrányos helyzetű tanulót, ezt követően azt a jelentkezőt, akinek a lakóhelye, illetve ennek hiányában tartózkodási helye Pápa. (Egyéb sajátos helyzetet az iskola nem vesz figyelembe.) A felvételről szóló értesítést 2011. április 27-ig küldjük meg a jelentkezőknek és az iskoláknak. (Az esetleges elutasításról szóló értesítést csak a szülőnek küldi meg az iskola.) A felvételt nyert tanulók számára 2011. június 28-án lesz a beiratkozás- mondta Németh Zsolt igazgató.
A nyílt nap keretén belül Hegedűs Laura, a 12. G. osztály egyik tanulója beszélt a szülőknek az intézményben szerzett nyolcévnyi tapasztalatáról.
- Szüleimmel közös döntésünk alapján jöttem a Szent István Római Katolikus Általános Iskolából nyolc évvel ezelőtt a Türr Gimnáziumba, amit egyáltalán nem bántam meg, eddigi életem egyik legjobb döntése volt. Nagyon sok tapasztalatot és barátot szereztem a Türr falai között. A tanárok és a felsőbb évesek segítőkészek, barátságosak voltak velünk- mesélte mosolyogva a végzős diáklány.
A Türr István Gimnázium és Kollégium egy nagyon jó iskola, mind diákjai, mind tanárai miatt- hangsúlyozta dr. Hauber Károly, a 8. G osztályfőnöke.
- 1945-ig nyolcosztályos gimnáziumi képzések voltak. Ez nagyon sok európai országban máig is így van. Úgy gondolom, ez nagyon jó, mert a nyolc év alatt óriási nevelési értékeket lehet elérni egy-egy csoportban. Tanulmányi szempontból a nyelvek területén szép eredményeket lehet produkálni. Sokan azt hiszik, a Türr nehezebb iskola, mint a többi. Ez nem igaz, nagyobbak a lehetőségek, ezért igényesebben bíráljuk el a tanulóinkat. Elmondhatjuk, hogy a város legjobb felső tagozata a Türr Gimnáziumban van, ezért én tiszta szívemből ajánlom a szülőknek ezt az iskolát- tette hozzá az osztályfőnök.
Végül Pétery Győző - akinek két lánya a 12. G osztályba jár - mesélt a kisgimnáziumi évfolyam tapasztalatairól.
- Feleségemmel együtt döntöttünk nyolc évvel ezelőtt arról, hogy a lányaink hol tanuljanak tovább. A Belvárosi Általános Iskolából (ma: Tarczy Lajos Általános Iskola) jó tanulmányi eredményekkel jöttünk ide. Az elmúlt nyolc évről én csak pozitívan tudok nyilatkozni, hisz egy nagyon jó osztályközösség alakult ki a 12. G-ben. Ha a gyermek megfelelő szorgalommal rendelkezik, és átkerül egy nyolc évfolyamos osztályba, az eredményei nem fognak annyira romlani, mint esetleg egy nyolcadik osztályos diáknak, aki csak kilencedikben kerül az intézménybe- mondta el az apuka.
Amíg a szülők az előadásokat hallgatták, a leendő ötödikes kisdiákok a tornateremben egy játékos foglalkozáson vehettek részt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!