Jelentős változások várhatóak a magyar labdarúgó élvonalban?


2011-01-25 13:28:10  | cikk:  | 


Jelentős változások várhatóak a magyar labdarúgó élvonalban? főképe
Dr. Studniczky Ferenc, a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságának elnöke a Duna TV Sportaréna c. műsorában arról beszélt, hogy jelenleg a magyar élvonalban túl nagyok a meccsmentes időszakok, ezen pedig változtatni kell.
- Szeretnénk azt megszüntetni, hogy a labdarúgás idénysportág legyen. A következő labdarúgó évben már szeretnénk július közepén elindítani a bajnokságot, hisz 2012 májusára be kell azt fejeznünk, mivel nagyon remélem, hogy jövő nyáron Európa-bajnokságon veszünk majd részt. Mindenképp szeretnénk behozni a szerdai fordulókat is. Ez egy bizottsági döntés lesz, tehát a csapatok el kell, hogy fogadják, de szerintem pozitívan állnak ehhez hozzá, hiszen már most tavasszal is lesz 2-3 alkalom, amikor szerdai fordulóra kerül sor – mondta Studniczky, majd arra is kitért, hogyan szeretné orvosolni az MLSZ a legégetőbb problémát, a hihetetlenül hosszú téli szünetet.
- Van egy nagyon nagy álmom, és ez is benne van a terveimben, hogy a téli szünetet valahogy át kell hidalnunk, hisz sehol Európában nem alszik két és fél hónapos téli álmot a labdarúgás, csak nálunk. Ebben az az álláspontunk, hogy a fűthető, vízelvezetős pályákat meg kell építenünk, hisz ebben a gyönyörű tavaszban, amilyen volt az elmúlt két hétben, nyugodtan játszhattunk volna ilyen pályákon – tette hozzá a versenybizottság elnöke.

(pepsifoci.hu)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!