Fővárosi siker a kézilabda emléktornán


2011-01-23 19:02:02  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Fővárosi siker a kézilabda emléktornán főképe
A Bakonyerdő Pápa kézilabda csapata immár második alkalommal tisztelgett emléktornával a két éve elhunyt Horváth Károly technikai vezető előtt. A sportvezető a klub megalakulásától kezdve a csapat mellett állt, a megyei bajnokságtól egészen az NB I/B-s tagságig. A kupára a házigazdák mellett öt csapat kapott meghívást, az A jelű csoportba a pápaiak mellett a MAFC-ASI DSE és a Tatai HAC ifjúsági csapata került, míg a B jelűben a Balatonboglári SC, a Honvéd SE és az MKB Veszprém II küzdött meg a minél kedvezőbb helyekért. Poór Tamás, a Bakonyerdő vezetőedzője az első győztes mérkőzés után elmondta, felkészülésükbe remekül illik a torna, hiszen már január elejétől zajlanak az edzések heti két alkalommal. A szakvezető szerint a mezőnyből a Honvéd rendelkezik a legjobb játékerővel, a többi öt csapat hasonló képességekkel bír, így a végső sorrendről a pillanatnyi forma dönthet. A pápaiak egy győzelem és egy döntetlennel egészen a fináléig meneteltek, ahol szoros mérkőzésen mindössze egy góllal a Honvéd diadalmaskodott, elhódítva ezzel a kupát. A dobogóra a tataiak fértek még fel, miután három góllal legyőzték a veszprémieket.
A klub következő megemlékezése február 6-án a Fodor Sándor ifjúsági emléktorna lesz.

Eredmények:
Bakonyerdő Pápa – Tatai HAC II 21-10
Balatonboglári SC – Bp. Honvéd SE 15-26
Bakonyerdő Pápa – MAFC -ASI DSE 18-18
Balatonboglári SC – MKB Veszprém II. 20-21
MAFC-ASI DSE – Tatai HAC II. 25-29
MKB Veszprém II. – Bp. Honvéd SE 24-26

5. helyért: MAFC-ASI DSE - Balatonboglári SC 21-16
3. helyért: Tatai HAC II. - MKB Veszprém II. 20-17
A döntőben: Bakonyerdő Pápa - Bp. Honvéd SE 20-21

A gólkirály 17 találattal Hegedüs Márk lett (Tata), a legjobb kapusnak Kunderman Pétert (MAFC) választották, míg a torna legjobb játékosának Golenya Gábort (Balatonboglár) látták.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!