Mulatsággal kezdte az évet a Pápai Polgári Kör


2011-01-22 19:01:29  | cikk: HuHa  | 


Tegnap este tartotta az idei esztendő első összejövetelét a Pápai Polgári Kör. A Nátus Konyha éttermében tartott „batyus bál” évek óta hagyományos programja a civil közösségnek.
-Évente két alkalommal az esztendő elején és a tavaszi szezon végén tartunk ilyen összejövetelt, amikor nem hívunk előadót, hanem a kikapcsolódásra, baráti beszélgetésre, az egymás közti kapcsolatok építésére szánjuk a rendezvényt. Nagy igény van erre a tagok részéről, mert a többi alkalommal egy-egy témáról hallgatjuk meg vendégünk előadását és ott nem adódik lehetőség a kötetlen beszélgetésre – fogalmazott Rabi István, a kör elnöke. A múlt évről szólva elmondta, a két választás meghatározta a kör 2010-es programját, de emellett is megtartották a kulturális vonalat.
-Azt gondoltuk, hogy a kétharmados országos győzelem és a hasonló arányú helyi eredmény után most már tényleg önfeledten mulathatunk, ám most újabb választásra készülünk. Sajnáljuk, hogy dr. Kovács Zoltán távozott a város éléről, de büszkék vagyunk, hogy ilyen fontos feladatot kapott és városunk adja a Kormányhivatal vezetőjét. Tagjaink – éppúgy, mint megalakulásunk óta minden választás esetében - a polgári oldalt támogatják, vannak köztünk olyanok, akik a gyakorlati tennivalókban is részt vesznek és vannak, akik ismerőseikkel, barátaikkal, szomszédaikkal való beszélgetéseikkel erősítik a polgári oldalt – mondta kör vezetője és hozzátette – számunkra az a fontos, hogy a folytonosság megmaradjon, hiszen Pápa húsz évig a béke szigete volt és nem volt kitéve a politikai irányváltoztatásoknak a városvezetés terén.
A másik szempont, melyet a Polgári Kör elsődlegesnek tart, a szakmaiság, a hozzáértés, hangsúlyozta Rabi István.
-Dr. Áldozó Tamás személyében mindkét elv maximálisan érvényesül és a kör teljes tagsága nevében mondhatom, hogy őt támogatjuk a márciusi választáson.
Az idei év első összejövetelén azonban még csak elvétve volt téma a politika, a fő szerepet ezúttal a kikapcsolódás kapta jó hangulatú beszélgetések, poharazgatások formájában. Vendéget persze ezúttal is hívott a kör, a megjelenteket a Pápai Huszáregyesület Zenekara szórakoztatta katonadalokkal, huszár nótákkal.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!