Örömzene, örömtánc...


2011-01-21 20:24:42  | cikk: mo  | 


Örömzene, örömtánc... főképe
Örömzene, örömtánc címmel szervezett táncházat ma este a JMK Vadvirág Néptáncegyüttese a színházépület földszinti előterében. A rendezvény méltó helyet foglal el a 25 éves Jókai Mór Művelődési Központ jubileumi programjainak sorában, hiszen a népzene és a néptánc műfaja egybeolvadt a művelődési központ történetével. Baán Éva művelődésszervező, a Vadvirág Néptáncegyüttes koordinátora érdeklődésünkre elmondta, a művelődési központ megnyitásával rögtön helye volt a néptáncoktatásnak az intézmény falai között. A maihoz hasonló táncházak már a kezdetektől kitűnő alkalmak arra, hogy a néptánc szépségeit népszerűsítsék és legyen utánpótlása az együttesnek – fogalmazott Baán Éva.

S hogy a néptánc műfaja oly széles körben ismert a városban, leginkább a JMK Vadvirág Néptáncegyüttesének köszönhető. Az együttes hosszú évek óta dolgozik azon, hogy fellépésekkel, táncházakkal maga mögé állítsa a népzenét szerető és a néptánc iránt rajongó fiatalokat. A nagy múltú néptáncegyüttes idén áprilisban ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Müller Zoltán, az együttes művészeti vezetője elárulta, jubileumi műsorral készülnek az ünnepi rendezvényre, melyre meghívták a régi tagokat is, akik a Vadvirág indulásakor voltak aktív részesei a koreográfiák kidolgozásának, az együttes életének. A jubileumi műsort április elején láthatja a népzenekedvelő közönség.

A mai táncház alkalmával bárki bepillantást nyerhetett a néptánc rejtelmeibe. Az alaptáncok gyakorlása előtt azonban a Tücsök gyermeknépzenekar adott rövid koncertet, amely egykor a Vadvirág Néptáncegyüttes kísérőzenekara lehet – állapította meg Baán Éva. A Vadvirágnak ugyanis eddig mindig vendégzenekarok húzták a talpalávalót, a kitűnő tehetségekből verbuválódott Tücsök azonban méltán pályázhat erre a címre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!