Német Nemzetiségi Nap a Petőfi aulájában


2009-10-20 17:19:04  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Német Nemzetiségi Nap a Petőfi aulájában főképe
A hagyományokhoz híven az idén is megrendezte a Német Nemzetiségi Napot a Pápai Német Kisebbségi Önkormányzat. Október 17-én, szombaton 16 órakor a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában Kántor Péter elnök nyitotta meg a rendezvényt. A kulturális műsorban a megjelentek előbb a Vajda Péter Lakótelepi Óvoda nemzetiségi csoportjának kedves, táncos, énekes produkcióját láthatták, majd a Munkácsy Mihály Általános Iskola nemzetiségi osztályai léptek fel német dalokkal, versekkel. Új szereplőkként mutatkozott be a Bakonyszücsi Nemzetiségi Tánccsoportot, majd a Nagyteveli Nemzetiségi Énekkar és Tánccsoport fellépése következett.
A program zárásaként Helmet Funke, a leinefeldei alpolgármester Kántor Péter elnöknek adott át ajándékot és megköszönte a szereplők színvonalas és nagyszerű műsorát. Külön köszöntet mondott azoknak a tanároknak, akik betanították a gyerekeket. A Pápa-Leinefelde testvérvárosi kapcsolat eredményes – fejtette ki az alpolgármester, felidézve a legutóbbi találkozását a két városnak - október 7-én ünnepeltük Leinefelde várossá nyilvánításának 40 éves évfordulóját és ezen a rendezvényen Pápáról is részt vett egy küldöttség. Az alpolgármester arról is szólt, hogy nagyon fontosnak tartja, hogy nem csak a városvezetés szintjén működik együtt a két város, hanem például a fiatalok is tudnak minden évben találkozni. Ezt a vonalat támogatni kívánják a jövőben is, és a diákcsereprogramot szeretnék a szakképzés terén is megerősíteni. A program a leinefeldeiek himnuszával és kötetlen beszélgetéssel zárult.
A Német Nemzetiségi Nap kapcsán Kántor Péter elnök elmondta, elsődlegesnek tartják a hagyományok ápolását és örömmel vették, hogy a nagyteveliek mellett a bakonyszücsiek is elfogadták a felkérést, az óvodások és iskolások szereplésére pedig minden évben számítanak.

Babos Petra


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!