Első a Pápai Hús – a város legnagyobb adófizetőit köszöntötték


2011-01-21 18:07:05  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Első a Pápai Hús – a város legnagyobb adófizetőit köszöntötték főképe
2010-ben a város legnagyobb adófizetője a Pápai Hús 1913 Kft. volt – éppúgy, mint a múlt évben, hangzott el ma délben azon a rendezvényen, melyre a város legnagyobb vállalkozásainak vezetőit hívta meg az önkormányzat. Pápán hosszú évek óta hagyomány, hogy januárban újévi fogadásra, kötetlen beszélgetésre invitálja a városvezetés azokat a cégeket, vállalkozásokat, melyek a legtöbb adót fizetik be az önkormányzat kasszájába. Múlt évi teljesítményük alapján ötven vállalkozás és az önkormányzat cégei kaptak meghívást az ünnepi ceremóniára. A „győztes” 2010-ben is a Pápai Hús 1913 Kft. volt, - immár sokadszorra – az önkormányzathoz befizetett adóik meghaladták a százötven millió Ft-ot. A második helyen „újoncként” a Boeing Hungary Kft. végzett, az adófizetők sorában a harmadik helyet pedig a Seton Kft. érte el. A város életét, fejlődését ily módon leginkább támogató vállalkozások vezetőit dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás alpolgármester köszöntötte a programon. Az alpolgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, legyen az idei év még sikeresebb, mint a 2010-es esztendő a vállalkozások számára, hisz akkor még több adóval tudnak hozzájárulni a város fejlődéséhez.
A cégek köszöntése mellett új fejlesztések, betelepülő cégek bemutatkozása is hagyományos programja az újévi vállalkozói fogadásnak. Peter C. Losi Boeing Site Manager ismertette a Boeing Hungary Kft. működését, eredményeit és terveit, valamint szólt a Boeing cégről, mely – 1916-ban történt alapításával - csaknem egyidős a repüléssel. A C-17-est gyártó  cég képviselője beszélt a Pápa Bázisrepülőtéren ellátott feladatokról, magyarországi és pápai pozitív tapasztalataikról és fejlesztési terveikről. Kovács Antal, a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. elnök-vezérigazgatója a Várkertfürdő fejlesztési terveit ismertette a megjelenteknek. Mint mondta, az építkezés ismét megkezdődött a fürdő területén. Az egy milliárd forintot meghaladó beruházás eredményeképpen csaknem megkétszereződik a fürdő vízfelülete, három új medencével bővül a strand, a mostani 350 m2-es gyógyászati központ helyett 1500 m2 alapterületű, két szintes gyógyászati centrumot alakítanak ki. A fejlesztések még az idén elkészülnek, sőt az új strandmedencéket már a nyári szezonban megnyitják a vendégek előtt.  A város másik két nagyberuházásáról – melyek ugyancsak turisztikai célokat is szolgálnak – dr. Áldozó Tamás alpolgármester tartott tájékoztatót. Mint mondta a fürdő, a kastély és a főtér projektje közel öt milliárd  forint értékű fejlesztést jelent a város számára a következő néhány  esztendőben, ma nincs még egy olyan város az országban, amelyik ehhez hasonló nagyságrendű turisztikai beruházást tudhat magáénak. Az alpolgármester „Egy kicsit mindenki pápai” című előadásában a kastély rekonstrukciójáról és tervezett turisztikai attrakcióiról szólt és bemutatta a Fő tér rekonstrukciójának terveit. Mint mondta, a 2 milliárd forintos projekttel egy élettel teli főteret kívánnak kialakítani. A rekonstrukció kivitelezési munkálatai tavasszal megkezdődnek, a térburkolat köveinek színét éppen a héten választották ki. Dr. Kovács Zoltán zárszavában köszönetét fejezte ki a cégek vezetőinek jó gazdálkodásukért és a városvezetéssel való együttműködésükért, s mindezt nemcsak a 2010-es esztendő, hanem az elmúlt húsz év idejére vonatkoztatva mondta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!