Az MSZP az üzemanyagárakról


2011-01-21 12:47:14  | cikk: mo  | 


Az MSZP az üzemanyagárakról főképe
Többféle szerepe van a politikának az üzemanyagárak alakulásában – jelentette ki ma délelőtt Gőgös Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő. Gőgös arról számolt be, hogy Szíjjártó Péter és Varga Mihály – korábban, ellenzéki politikusként – benyújtottak egy módosító javaslatot a jövedéki adó csökkentésére vonatkozóan az akkor 300 forintos benzinárak mérséklése érdekében. Gőgös Zoltán szerint az ugyanebben az ügyben, egy hónappal ezelőtt benyújtott javaslatukat a kormányzat nem támogatja. Ennek ellenére a szocialista párt ragaszkodik a jövedéki adó csökkentéséhez, hiszen a megnövekedett árak mellett, még egy kisebb adótartalom mellett is az áfa-bevétel okán vissza is térülne ez, hiszen az emberek nem mennének el külföldre tankolni – fogalmazott a szocialista országgyűlési képviselő.
A pápai benzinkutak árainak alakulásával kapcsolatban Grőber Attila önkormányzati képviselő tartott beszámolót. Elmondta, a mai nap folyamán panaszlevélben fordultak a Gazdasági Versenyhivatalhoz. Szeretnék, ha a hatóság kivizsgálná: mi indokolja azt, hogy a megyében Pápán a legdrágább az üzemanyag, közel 10 forinttal több, mint Veszprém megye egyéb településein. A szocialista önkormányzati képviselő hozzátette, kérvényükben vizsgálat tárgyát képezi az is, hogy  Pápán miért egyeznek meg az üzemanyagárak, amikor más városokban, az adott településen üzemelő benzinkutak eltérő árakon kínálják az üzemanyagot. Grőber Attila felvetette azt is, hogy a magas árak következtében csökkenhet az üzemanyagkutak forgalma, ami hosszú távon a létesítményeknél foglalkoztatottak számának csökkenését eredményezheti. 
Az üggyel kapcsolatban a városvezetés is tett lépéseket az elmúlt év végén. Dr. Kovács Zoltán polgármesterként 2010. december 22-én benyújtott egy panaszbeadványt a Gazdasági Versenyhivatalhoz a pápai üzemanyagárak alakulásának kivizsgálására vonatkozóan. Az ügyben a hatóság még nem hozott döntést.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!