Készül a Munkácsy aulájának födéme


2011-01-19 21:02:47  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Készül a Munkácsy aulájának födéme főképe
Hatalmas daruval emelték helyére a Munkácsy Mihály Általános Iskola aulájának födémelemeit. A látványos munkát dr. Áldozó Tamás alpolgármester is megtekintette és a beruházás előrehaladásáról tájékozódott Mészáros Csabánál, a kivitelező Munkácsy 2010 Konzorcium építésvezetőjénél.
-Igyekszem figyelemmel kísérni az építkezést, hiszen ez a választókerületem – mondta el érdeklődésünkre az alpolgármester, majd személyes élményeit is hozzáfűzte az intézményhez, – annak idején én is itt végeztem általános iskolai tanulmányaimat, akkor ez volt a 3. számú Kertvárosi Általános Iskola, sőt a vizsgatanításom is itt volt. Így ez az iskola egy kicsit közelebb áll hozzám, mint a többi intézmény és nagy öröm látni, hogy jól halad az építkezés. Egyébként, ha az elmúlt évek beruházásait összeszámoljuk, akkor azt látjuk, hogy több milliárd forint értékű oktatási célú fejlesztés valósult meg. A Tarczy és az Erkel iskola címzett támogatásnak köszönhetően már korábban megújulhatott, a legújabb építésű Weöres iskolában akadálymentesítés történt a közelmúltban és a tókerti iskola volt az, amely a többihez képest rosszabb állapotban volt, de ez a beruházás – az új épületrészek építése és a meglévők rekonstrukciója – felzárkóztatja az intézményt a többiek sorába –mondta dr. Áldozó Tamás.  
A beruházással kapcsolatban Mészáros Csaba elmondta, a december eleji Bokrétaünnep óta eltelt időben is jól haladnak a munkálatok és a kivitelezők tartják a tervezett ütemet, amelynek eredményeképpen a tavaszi szünetre elkészül az új iskolarész.
-A tornaterem fölötti épületrészen és az újonnan épített épületrészen elhelyeztük a homlokzati nyílászárókat, folyamatosan végezzük a belső munkákat: készülnek a hidegburkolások, zajlanak a festési munkák és folynak az épületgépészeti és villamossági szerelések.
A munkálatok leglátványosabb része az aula monolit vasbetonszerkezeteinek elkészítése és beépítése volt, ami az elmúlt hónapban zajlott, ma pedig rákerültek a födémelemek is. Ehhez kellett a hatalmas daru.
-Ez a födém 300 m2 felületet fed le, a beemelt anyagmennyiség 100 tonnás nagyságrendű. A daru, ami ezeket a helyére rakja egy 60 tonna teherbírású autódaru. Ilyen monstrumokat ritkán látni itt a városban, ez, amivel ma dolgozunk Győrből érkezett – mondta el az építésvezető. A kivitelezők a belső befejező munkákkal folytatják a beruházást, az aula részen pedig a tetőszerkezetet szeretnék mielőbb elkészíteni, hogy megvédjék az épületet a beázástól. Mindeközben készülnek az utcafronti és udvar oldali függönyfalak, amiket várhatóan egy hónap múlva fognak beépíteni. Ezt követően az aula padlófűtése, festési és burkolási munkái készülnek el.
A fél milliárd forintos, Európai Uniós beruházás első ütemében – tehát tavaszig – elkészül nyolc új tanterem több kiszolgáló helyiséggel, a közösségi tér, a tornatermi épület fölött pedig a tanári-, igazgatói irodák. Az első ütem befejezését követően a mostani iskolarészből átköltözik az intézmény ebbe az épületrészbe és megkezdődik a régi épületszárny felújítása.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!