Rendőröket jutalmazott a MÁV


2011-01-19 19:38:45  | cikk: HuHa  | 


Sikeres munkájának elismeréséül adott át pénzjutalmat a MÁV ZRt. Szombathelyi Területi Vasútbiztonsági Osztályának vezetője ma délelőtt két pápai rendőrnek. A pápai vasútállomáson tartott köszöntőn Stangl Imre, vasútbiztonsági vezető azt a sikeres elfogást jutalmazta, mely a múlt év őszén történt a pápateszéri vasútállomás közelében. 2010. október elsején az állomás melletti szakaszon egy bakonyszücsi férfi és egy lovászpatonai nő leszerelt egy vasúti váltót és leszedett 40 db sínrögzítő csavart, hogy azokat eladva pénzhez jussanak. A két tolvajt Szabó Péter rendőrzászlós és Kovács Miklós rendőr főtörzsőrmester  - a Csóti Kistérségi Körzeti Megbízotti Csoport tagjai - tetten érték és elfogták. A körzeti megbízottak egyébként szolgálati idejük lejárta után, Pápára tartva észlelték a sínek mellett álló, gyanús járművet és akcióba léptek.
-Gyanús volt a gépkocsi, hiszen ez a vasúti szakasz nem üzemel, ezért ott sem gépjárműnek sem embernek nem kellene tartózkodnia. Autónkat az állomás mögött elhelyeztük és gyalogosan közelítettük meg a területet. Az állomástól háromszáz méterre két személyre lettünk figyelmesek, akik valamit rakodtak, amikor pedig megláttak minket, próbálták elrejteni a náluk lévő holmit. A síneken frissen kihúzott csavarnyomokat láttunk, így egyre gyanúsabbak lettek a vasút mellett tevékenykedő személyek. Tetten értük őket, de a helyszínen nem ismerték el, hogy ők szedték ki a csavarokat, ám amikor átvizsgáltuk a környéket, egy bokorban megtaláltuk a leszerelt vasúti váltót – mesélte el az eseményeket Szabó Péter rendőrzászlós.
-A gépkocsi átvizsgálásakor előkerültek a vasúti síneket rögzítő csavarok is, a két elkövetőt pedig a Pápai Rendőrkapitányságra előállítottuk. A gyanúsítottaknál házkutatást tartottunk, megkezdődtek a kihallgatások. A két személy elismerte a vasúti biztonsági eszközök ellopását –tette hozzá Kovács Miklós rendőr főtörzsőrmester. Az ügyben indult nyomozás a napokban ért véget, a kapitányság vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettének és lopás vétség kísérletének megállapításával adta tovább az ügyet a Veszprém Városi Ügyészségnek, a MÁV Biztonsági Igazgatósága pedig elismerésben részesítette a két rendőrt.
Stangl Imre elmondta, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelkedő munkát végez a MÁV értékeinek megvédéséért, ezt mutatja az is, hogy minden évben sikeres elfogásért és felderítésért jutalmazhatnak rendőröket. Az eredményességet egyébként a statisztika is igazolja, tudtuk meg a vasútbiztonsági vezetőtől. A múlt évben a Szombathelyi Igazgatóság területén összességében növekedtek a MÁV sérelmére elkövetett vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmények, összesen 132 cselekmény történt, ebből 47 Veszprém megyében. A Pápai Kistérség területén azonban a 2009-es, tízet meghaladó eset helyett, 2010-ben csupán hét alkalommal történt ilyen esemény.
-A Pápa-Kisbér vasúti vonalon ugyan nem járnak személyszállító vonatok, ám a teherforgalom nem szünetel, így komoly balesetet okozhattak volna a tolvajok a váltó és a síncsavarok eltulajdonításával – emelte ki Stangl Imre, hozzátéve – ezért is gondoltuk, hogy ezt az elfogást jutalommal köszönjük meg a rendőröknek. Szappan Csaba alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság megbízott vezetője is az elfogás jelentőségét emelte ki. Mint mondta, pápai rendőrkapitányként azon lesz, hogy a kiemelkedő teljesítményt nyújtó rendőröket elismerjék.
- Kollégáim nemcsak jókor, jó helyen voltak, hanem éberen, szolgálaton kívül is észrevettek gyanús jeleket és ennek megfelelően szolgálatba helyezve magukat intézkedtek. Köszönöm munkájukat – fogalmazott, majd arról szólt, hogy a kapitányság a továbbiakban is kiemelt figyelmet fordít a vasúti közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűncselekményekre, különösen azokon a szakaszokon, ahol a személyszállítás szünetel.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!