Konfliktuskezelési tanfolyam indul a Jókai Mór Művelődési Központban


2011-01-19 17:08:14  | cikk: mo  | 


A Jókai Mór Művelődési Központ a Tudás-Szín-Tér pályázat keretében ingyenes konfliktuskezelési tréningeket indít Szülők iskolája címmel hátrányos helyzetű felnőtteknek, elsősorban nagycsaládos anyáknak, GYES-en , GYED-en lévőknek. A képzés célja az egyén nagyfokú önismeretének, társadalmi beilleszkedésének segítése, szociális kompetenciák fejlesztése. A képzés során alkalmazott eljárások hatására fejlődik a résztvevők önismerete, kapcsolatteremtési, valamint kommunikációs és konfliktuskezelő képessége – tudtuk meg Tompa Péterné Tóth Katalintól, a program szakmai koordinátorától.
A résztvevők a 35 órás a tréning keretében, napi 5 tanórát hallgatnak, 7 napon keresztül. A frontális előadás, beszélgetés és tréning mellett szituációs játékok,  gyakorlatok teszik színessé és életközelivé, praktikussá, használhatóvá az ismereteket. A tréninget megelőzi egy négyszemközti beszélgetés, konzultáció a trénerrel, Simonné Zachár Anna pszichopedagógussal. 
Tompa Péterné Tóth Katalin kérdésünkre elmondta, a tanfolyam családokban előforduló problémák kezeléséhez nyújthat nagy segítséget. A szülők megtanulnak figyelni érzéseikre és képesek is lesznek azok megfogalmazására, tudatosítják magukban,  mi a probléma, értik és meg tudják fogalmazni gyermekeik viselkedése alapján azok érzéseit, gondolatait. Gyakorlatot szereznek a konfliktuskezelésben és látják, hogy van mindenki igényeit tiszteletben tartó problémamegoldás. A problémákat nem a szőnyeg alá akarják söpörni, hanem a megoldásra törekszenek. Fejlődik önismeretük és kommunikációs kultúrájuk.
A koordinátor hozzátette a program akkreditált, a hallgatók igazolást kapnak, hogy részt vettek a képzésen. A tanúsítvány tartalmazza a résztvevők személyes adatait és a program megnevezését, időtartamát. 
A tanfolyamok 2011. február 1-jén és február 15-én indulnak. Jelentkezni a 89/313-905  vagy a 20/288-2191 telefonszámon lehet Tompa Péterné Tóth Katalin művelődésszervezőnél.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!