Rigócsőr király a Pegazus Színházban


2011-01-18 19:14:40  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Rigócsőr király a Pegazus Színházban főképe
A 2010/2011-es évad gyermekszínházi bérletének második darabját mutatják be – a Rigócsőr király című zenés bábjátékot – a pápai Pegazus Színházban január 17-től kora tavaszig. A darabot ezúttal is a társulat néhány kiváló színésze, Hegedűs Gabriella, Végh Zsolt, Katona Anikó és Hegyi József előadásában láthatja a gyermek közönség, tervezője és rendezője Sarkadi Nagy László.
- Az idei szezonban az első előadás egy vidám báb burleszk volt, a Züm Züm. Ez a második egy Grimm mese, ami játékstílusában egészen más, mint az első volt. A Rigócsőr király egy Grimm történet, azonban a rendező most egy Andresen mesével, a Kiskondással bővítette ki. A két történet teljesen összecseng, hiszen mindkettő egy büszke királylányról szól. A darab egy farsangi bálon kezdődik. A hegyesnyelvű Dorote királykisasszony sorra kikosarazza, kigúnyolja a kérőit, míg végül, atyja utasítására egy kondás felesége lesz. Hogy ki ez a furcsa alak? Ki tudja? Egy biztos csak: nagyon hasonlít Rigócsőr királyhoz.
A harmadik előadásunk áprilisban lesz, amikor is a Hetet egy csapásra című zenés bábjátékot tekinthetik meg a gyerekek- mondta el Végh Zsolt igazgató, színész.
A Rigócsőr király premier előadása január 22-én, szombaton 10 órakor lesz a Pegazus Színházban, melyre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a társulat tagjai.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!