Lombard Pápa: Vasas bukta, szegedi K.O. a teremfocin


2011-01-15 19:14:13  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nb1.hu  | 


Lombard Pápa: Vasas bukta, szegedi K.O. a teremfocin főképe
Nyíregyháza után Szegeden folytatódott a Borsodi teremlabdarúgó-bajnokság. A második selejtezőn két csoportban hat csapat küzdött meg a debreceni döntőbe jutásért. A hazai pályán játszó NB III-as KITE-Szeged, a Vasas, a Kecskemét, a Szolnok, a Ferencváros mellett pályára lépett a Lombard Pápa is. Véber György tanítványai a Vasassal és a házigazda Szegeddel mérkőztek meg, a Lombard mestere a Szűcs, Takács T., Tóth G., Dlusztus A., Rajnay, Nagy S., Farkas, Bíró, Supics, Tóth N., Takács P., Heffler, Gyömbér, Bárányos, Venczel, Bali, Maric, Szabó Zs. keretet nevezte a selejtezőre.
Első mérkőzésükön az angyalföldiek ellen Farkas Attila eladott labdája után Arsic révén gyorsan előnyhöz jutottak a piros mezesek, szerencsére Maric hamar egalizált. Fordulás után Heffler jóvoltából megszereztük a vezetést, sokáig azonban nem tartott az örömünk Mileusnicnak köszönhetően. Öt perccel a vége előtt megint támadtak a fővárosiak, Mundi köszönt be Takács kapujába, majd szinte a középkezdésből Szabó Zsolt megszerezte csapata harmadik találatát. Ezzel azonban még nem volt vége: a 22. percben Mundi kilőtte a jobb alsót, eldöntve ezzel a párharcot és döntőbe juttatva Komjáti András alakulatát.
A Lombard következő ellenfele a harmadosztályú Szeged volt, sokat nem is kellett várni az első gólra, Dlusztus András távoli lövése a kapufáról visszapattant, de a hazai portás Belecsan vádlijáról a szegedi hálóban kötött ki a labda. A 7. percben Szűcs is feliratkozott a gólszerzők közé, miután a Tóth buktatásáért megítélt büntetőt értékesítette. A 10. perc két pápai találatot is hozott, előbb Heffler majd Takács Péter volt eredményes. Öt perccel később Bárányos, majd Maric villant, ezzel már 0-6. A becsületgólt Vágó Andor szerezte, majd Heffler megszerezte a házigazdák ellen a második találatát. A 2-7-es végeredményt Kulacsik állította be. A Lombard Pápa ezzel a csoportban a második helyet szerezte meg.

Eredmények:
Szeged – Vasas 1-4
Kecskemét – Szolnok 1-3
Vasas - Lombard Pápa 4-3 (Gsz. Arsic, Mundi 2 ill. Maric, Heffler, Szabó Zs.)
Ferencváros – Szolnok 1-0
Szeged - Lombard Pápa 2-7 (Gsz. Vágó, Kulacsik, ill. Belecsany 2. - öngól, Szűcs, Heffler 2 Takács P., Bárányos, Maric )
Ferencváros – Kecskemét 2-3
A döntőben: Vasas – Szolnok 1-1 (büntetőkkel: 3-2)

(A delmagyar.hu nyomán)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!