Az iskola az értékrend inkubátorháza – szalagavató ünnepély a Türr István Gimnázium és Kollégiumban


2011-01-15 08:33:14  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Az iskola az értékrend inkubátorháza – szalagavató ünnepély a Türr István Gimnázium és Kollégiumban főképe
Zsúfolásig telt tegnap estére a Jókai Mór Művelődési Központ színházterme a Türr István Gimnázium és Kollégium végzős tanulóinak hozzátartozóival, ismerőseivel  a mára már  hagyományossá vált szalagavató ünnepségen.
A kisgimnazisták táncos produkciója és közös múltat idéző éneklése után az öt évfolyamos nyelvi előkészítő csapat összeállításában keringőt láthattak a jelenlevők, majd Horváth Petra gyönyörű hangjával kápráztatta el a közönséget, egy jól ismert Szűcs Judit dal, a Mondd, mit tegyek, hogy érezd című világsláger előadásával. Az est az Arany János Tehetséggondozó 13. F osztály műsorával folytatódott. Ők két standard táncot adtak elő hófehér, illetve színes estélyi ruhákban.
Korpics Renáta, a 13. F osztályfőnöke mondott ünnepi beszédet.
- Évek óta foglalkozunk veletek, és miközben egy kicsit saját képünkre formáltunk titeket, megpróbáltuk egyediségeteket megőrizni úgy, hogy tehetségetek a leghatékonyabb módon kamatozzon. Volt lehetőségünk megismerni jellemeteket, képességeiteket a sok közös munka során. Vannak köztetek kicsik és félénkek, nagyok és bátrak, céltudatosak és bizonytalanok, de mindenki tudja, hogy azért álltok ma itt, mert alkalmasak vagytok. Azóta tudjuk ezt, hogy kezünkbe adtak titeket. Mi tudjuk, hogy igenis állni fogjátok a sarat, bármi is történjen veletek. Bárhova vessen az élet, bármilyen vihar jön, ti talpon maradtok majd. Éreznetek kell, hogy rajtatok múlik, hogy mit tudtok felmutatni. Ti vagytok a felelősek tetteitekért- hangsúlyozta a tanárnő.
Végül útravalónak a következőket mondta:
- Mindig emlékezzetek viszont arra, hogy mi mind büszkék leszünk rátok, együtt fogunk izgulni és örülni veletek, szurkolni értetek az elkövetkező hónapokban és akár években. Amikor nehézségeitek támadnak, hozzánk bátran jöhettek, segítünk, amiben csak tudunk, bármikor. Itt otthon vagytok. Az iskola a második családotok, mely védőburokkal vesz körül, és az általatok pontosan ismert és gyakran emlegetett hátrányai, bűnei, hibái és egészségre káros hatásai ellenére életeteket kényelmessé és felhőtlenné teszi. Az iskola kölcsönhatás, impulzus, az ihlet szikrája az agyban, az értékrend inkubátorháza, fészek vagy akár második otthon, az összetartás kovácsműhelye. A szalag, melyet mától ruhátokra tűzve viselhettek, mindezt jelképezi. Jelzi a megmérettetést, mely megalapozza jövőtöket, felnőtt éveiteket. Itt és most először kortyolhattok a felnőttkor kútjából, illetve szakíthattok az összetartás, a kitartó, közös munka fájának gyümölcseiből. Ez a sikeres, boldog holnap íze, véssétek jól emlékezetetekbe - zárta gondolatait Korpics Renáta osztályfőnök.
A három osztály ünnepélye a sárga-kék türrös szalagok feltűzésével zárult.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!