Közfoglalkoztatás, iskolai erőszak, választások - erről beszélt a Jobbik ma délután


2011-01-13 18:51:34  | cikk:  | 


Közfoglalkoztatás, iskolai erőszak, választások - erről beszélt a Jobbik  ma délután főképe
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete sajtótájékoztatón bírálta a 2010 év végén befejeződött közmunkaprogram helyébe lépő Nemzeti Közfoglalkoztatási Programot. Orbán Imre a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a decemberben felmondott szerződések hátrányosan érintik azokat a családokat, melyek egyetlen bevétele a közfoglalkoztatásból került ki. A Jobbik helyi elnöke úgy fogalmazott, „a kormány ne játszadozzon az emberek életével, mindennapi megélhetésével.” A jogszabály szerint az önkormányzatok esetében február 28-ig még a tavalyi feltételek szerint folytathatják az áthúzódó közmunka szerződések szerint a közfoglalkoztatást, ezt követően pedig már az új jogszabály szerint kel a szerződéseket megkötni.

Orbán Imre arról is beszámolt, hogy az elmúlt időszakban több szülő fordult hozzá panasszal, hogy gyermeke iskolai erőszak áldozatává vált valamelyik pápai oktatási intézményben. Elmondta, hogy az iskolai erőszak országos probléma, azonban a szülők elvárnák itt helyben az érintett iskola, adott esetben a nyomozóhatóság „keményebb” fellépését az elkövetőkkel szemben – tolmácsolta a szülők panaszát a helyi elnök.
Orbán Imre hozzátette azt is, közvéleménykutatást végeztek a Pápán tanuló diákok körében: mely területeken várnának segítséget mindennapjaikat, szórakozási, sportolási lehetőségeiket illetően. A jobbikos politikus szerint a diákok első helyen a biztonságérzet hiányát említették. Orbán hozzátette, a radikális párt az időközi önkormányzati választások, majd az azt követő időszak sarokkövének fogja tekinteni a pápai fiatalok problémáinak feltárását és az arra adandó javaslatokat.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Jobbik helyi szervezete múlt heti gyűlésén a tagság egyhangúlag elfogadta a javaslatokat, melyek szerint az időközi önkormányzati választásokon a megüresedett 9. számú körzet önkormányzati képviselői helyéért Süle Zsolt indul, a polgármesteri pozícióért pedig Orbán Imre száll harcba. Jelöltségüket a megyei és az országos szervezet is támogatta – derült ki a sajtótájékoztatón.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!