Gyors jelentés a munkaerő-piaci helyzetről


2011-01-13 14:26:22  | cikk: mo  | 


Elmozdulni látszik a munkaerő-piaci helyzet a pápai kistérségben. Bocskay Gyöngyi, a munkaügyi központ pápai kirendeltségének vezetője a 2010. év végén regisztrált adatok tükrében arról számolt be, hogy az előző, vagyis a 2009-es évhez képest csökkent a regisztrált álláskeresők száma a nyilvántartásban. Míg 2009 decemberében 4120 fő munkanélkülit regisztráltak, 2010 utolsó hónapjában 3689 főt tartottak nyilván. Ez a csökkenő tendencia jellemzi a pályakezdő álláskeresők számát is – adott tájékoztatást Bocskay Gyöngyi.
A javuló tendencia megmutatkozik a bejelentett munkaerőigényekben is. Míg 2009 decemberében 83 főt jelentettek be, 2010 ugyanezen hónapjában már 250 főre tartottak számot a munkáltatók – fogalmazott a kirendeltségvezető. Hozzátette, a pozitív irányú elmozdulás éves szinten is tapasztalható: az összes bejelentett felvételi igény tavaly 2550 főre, tavalyelőtt 2185 főre irányult.
Bocskay Gyöngyi elmondta, egyértelműen pozitív elmozdulás tapasztalható a munkaerő-piacon. Céljuk, hogy a foglalkoztatás növelésével ezt a tendenciát fokozzák, és 2011-ben még jobb adatokkal rendelkezzenek – tette hozzá a kirendeltségvezető.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!