Ezt a várost magunknak építjük! - Sajtótájékoztató a Fő tér projektnyitó rendezvénye előtt


2011-01-12 21:13:52  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Ezt a várost magunknak építjük! - Sajtótájékoztató a Fő tér projektnyitó rendezvénye előtt főképe
Nyilvános projektnyitó rendezvény keretében mutatta be a Fő téri rekonstrukció projektjét ma Pápa Város Önkormányzata a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében.
Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás alpolgármester a projektnyitó előtt sajtótájékoztatón válaszolt a helyi média képviselőinek a projekttel kapcsolatos kérdésekre.
- A Fő tér a város nappali szobája, a vendég ide érkezik először és nem mindegy, hogy miként néz ki a jövőben. A felújítás nem előzmények nélkül kezdődött el, hiszen a Plébániatemplom mellett a 80’-as évek végén a Fő tér épületeinek jelentős része újulhatott meg, amelyért Hild-érmet kapott a város. Most kezdődik a legnagyobb léptékű fejlesztés ezen a területen - mondta dr. Kovács Zoltán.
2007-ben a város készíttetett egy közvéleménykutatást, melyben a lakosságot arról kérdezték, melyek azok a feladatok, amelyeket szívesen látnának, ha az önkormányzat megtervezne, kivitelezne. Első helyen szerepelt a Fő tér és a Belváros, a sétálóutca rekonstrukciója, ezt sorrendben a Várkastély, majd a Sportcsarnok követte. Tehát kiemelt helyen szerepelt a városközpont felújítása. Dr. Kovács Zoltán úgy fogalmazott, a döntés meghozatalánál jelentős szerepet játszott a közvéleménykutatás eredménye, hiszen a megvalósuló projekttel a nép hangjának a követelését teljesítik.
Dr. Áldozó Tamás elmondta, a Fő tér rekonstrukciója az integrált városfejlesztési stratégia részeként valósul meg. A stratégiában több célt fogalmazott meg a város, mely fejlesztések kapcsolódnak egymáshoz. Három nagy projekt kezdődött el vagy áll különböző megvalósítási stádiumban jelenleg: a Fő tér, a Várkertfürdő és a Várkastély rekonstrukciója, rehabilitációja indult el a napokban, illetve a tavalyi évben. A három beruházás összefügg, szebb lesz tőle a városunk, jobb lesz tőlük a helyiek életminősége, valamint olyan komplex attrakció jön létre általuk, amely a turisztikai piacon komoly előrelépést jelent a város számára - fogalmazott az alpolgármester.
- Ezt a várost magunknak építjük. De szeretnénk olyanná alakítani, hogy a nem pápaiaknak is elnyerje tetszését, sőt a máshonnan jöttek találják olyannyira vonzónak, hogy hajlandóak legyenek fizetni azért, hogy akár egy napig, akár hosszabb ideig közöttünk élőnek, pápainak tudhassák magukat - mondta dr. Áldozó Tamás.

Képek:

Kapcsolódó cikk(ek):
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!