Angol nyelvi és országismereti verseny a Tarczyban


2011-01-12 20:25:48  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Angol nyelvi és országismereti verseny a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola tavaly vett részt először a Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány által szervezett országos angol nyelvi és országismereti versenyen. Az alapítvány angol, német és francia nyelvű versenyt indított az idén. Ma délután az angol nyelvé volt a főszerep.
- A résztvevő 16 diáknak egy feleletválasztós teszt feladatsort kell kitöltenie, melyre 30 perc áll rendelkezésükre. A két korcsoportban indult tanulók -5.-6. és 7-8. osztály- angol nyelven kapnak különböző, az angol kultúrával, a nyelvvel és az amerikai irodalommal kapcsolatos kérdéseket. A helyes válaszokért az alábbi pontszámok járnak: 1-10. feladatért 3-3 pont, 11-20. feladatért 4-4 pont, 21-30. feladatért 5-5 pont. A hibás válaszért a feladatra járó pontszám negyedrésze kerül levonásra, amelyik feladatra nem adott a tanuló választ, azért nem kap pontot, de nem is kerül sor pontlevonásra. Mindenki 30 pontról indul, segédeszköz használata tilos - ismertette az idei versenyt Martonné Klimó Irén, angol nyelvtanár.
Katona Bence 7. osztályos tanuló már 2010-ben is jól szerepelt a megmérettetésen, az idén is úgy gondolta, hogy indul a versenyen.
- Elég elgondolkodtató feladatok voltak tavaly, sok beugratós kérdés is volt, de azért könnyen megoldottam. Nagyon oda kell figyelni, mert a válaszok hasonlóak. Mivel én 6 éve tanulok már angolul, tanárom bíztatására ismét részt veszek a versenyen, remélem, jól teljesítek majd- mondta el Bence.

Az értékelés központilag történik, egyszerre kapnak az indulók megyei és országos helyezést is, a legjobbak pedig könyvjutalomban részesülhetnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!