Minden a belváros rekonstrukciójáról


2011-01-11 20:45:09  | cikk: HuHa  | 


Holnap, azaz szerdán 17 órakor tartja Pápa Város Önkormányzata a Fő tér rekonstrukció projektjének nyitórendezvényét a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében. Az eddigi projekteseményektől eltérően a rendezvény nyilvános és várják a lakosság részvételét a programon. Dr. Áldozó Tamás alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, nem véletlen, hogy a nagyközönség számára is nyitott projektnyitót szerveztek, hiszen az előzetes tájékoztató eseményeken, közmeghallgatásokon nagy érdeklődés mutatkozott a város központi terét érintő fejlesztés iránt.
-Az első – Fő téren tartott - tájékoztató rendezvényre rendkívül sokan jöttek el, igazolva, hogy az embereket érdekli, mi történik városunkban és milyen fejlesztéssel újul meg a tér – mondta az alpolgármester. E tapasztalatból kiindulva ezúttal is mind szélesebb körben kívánják tájékoztatni a lakosságot a hamarosan induló tényleges kivitelezési munkákról és annak tervezett eredményeiről.
-A projektnyitón dr. Winkler Gábor városi főépítész (egyetemi tanár) fog előadást tartani a terek és a városok viszonyáról, a közterek történelem során betöltött funkcióiról és azok változásáról, majd ismerteti a győri Széchenyi tér rekonstrukciójának folyamatát és eredményeit. Dr. Lukács Endre, a beruházást megvalósító Városfejlesztő Kft. ügyvezetője a pápai projekt tényadatait, kivitelezési állomásait, műszaki tartalmát mutatja be – mondta el az alpolgármester a holnapi programról.  A rendezvényen arról is szó esik majd, hogy mit vár el a város vezetése a főtér funkcióbővítő rekonstrukciójától a munkahelyteremtés, turizmus és az életminőség terén. Az erről szóló tájékoztatót dr. Áldozó Tamás alpolgármestertől hallhatják az érdeklődők. A megjelenteket dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott köszönti majd a holnap esti projekteseményen.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!