480 perc folyamatos kosárlabda


2011-01-08 19:16:33  | cikk: Haraszti Gábor  | 


480 perc folyamatos kosárlabda főképe
2011-ben az 1531-ben alapított Pápai Református Kollégium 480. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból az intézmény tanári kara úgy döntött, hogy a kulturális megemlékezések mellett sportosan is tisztelegnek e jeles esemény előtt. Ma 15 órától nyolc órán keresztül kosárlabda tornát rendeznek a tornateremben, ahová a nevezett csapatok mellett meghívták a város összes középiskoláját, emellett a tanulók legnagyobb örömére lejátszották a tanár – diák mérkőzést is. Kovács Klára testnevelő szerint remek hangulatú találkozókon vannak túl.
- Nem ez az első ilyen kezdeményezése az iskolának, 2006-ban, az 1956-os forradalom 50. évfordulóján 50 kilométeres futást szerveztünk, ami hasonló sikerrel zárult, mint a mai nap. Mivel a Refiben a röplabda mellett a kosárlabda az egyik legnépszerűbb sportág, a diákok örömüket lelik a játékban, így nem okozott gondot a szervezés. Délután 3-tól este 6-ig a város középiskoláinak csapatai mérkőztek meg, majd a tanár – diák meccs következett, ahol jobb kondíciójuknak köszönhetően a tanulók diadalmaskodtak. Az eredmény persze másodlagos, a lényeg, hogy folyamatos legyen a játék – mondta Kovács Klára.
A hátralévő időben, egészen 23 óráig a benevezett fiú, lány illetve vegyes csapatok mérik össze erejüket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!