Magas színvonalú oktatást és aktív, jó közösségi életet kínál a Refi


2011-01-08 18:08:14  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


 Magas színvonalú oktatást és aktív, jó közösségi életet kínál a Refi   főképe
Második alkalommal tartott nyílt napot ma a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája. Az iskolába látogató érdeklődők a délelőtt folyamán rendhagyó tanórákon, táncművészeti és képzőművészeti órákon vehettek részt, a diákok mellett a tanárok is részletes tájékoztatásban részesítették a szülőket. Kovács Dániel az iskola igazgatója kérdésemre elmondta, a december 4-i nyílt nap eredményes volt, hiszen már rengetegen jelentkeztek az iskolába, főleg a hatosztályos gimnáziumi képzésre.

Az iskola a következő képzési formákat indítja a 2011/2012-es tanévben:
- 6 évfolyamos gimnáziumi képzés
- 4 évfolyamos gimnáziumi képzés humán és reálosztályban
- 5 évfolyamos művészeti szakközépiskolai OKJ-s képzés: táncművészeti (néptánc, színpadi tánc) és képzőművészeti (festészet, grafika).

Az általános gimnáziumi képzés keretében négy és hatosztályos rendszerű, általános tantervű humán és reálosztályokban várják a jelentkezőket. A hatosztályos rendszer első két évében a gimnáziumi képzés megalapozása történik.
Minden osztályban bontott csoportokban tanítják az informatikát, az idegen nyelveket, a hittant, részben a matematikát és a testnevelést. Az angol nyelv mellett német, francia és latin nyelveket választhatnak a diákok; az élő idegen nyelvek tanulását anyanyelvi lektorok is segítik.
A 11-12. évfolyamon minden érettségi tantárgyból bontott csoportú emelt és középszintű képzéssel készítik fel a tanulókat az érettségire.
Az intézmény különösen nagy hangsúlyt fektet a reáltantárgyak (matematika, fizika, kémia, biológia, földrajz) magas szintű, egyetemre felkészítő oktatására.
2010 szeptemberében kezdte meg működését az intézményben táncművészeti és képzőművészeti tanszakon a Művészeti Szakközépiskola. Az új, öt évfolyamos képzés ötödik évfolyamának a végén a tanulók gimnáziumi érettségi oklevelet és a tanszakuknak megfelelő OKJ-s középfokú szakmai képesítést szerezhetnek.

Fontosabb időpontok az iskolába jelentkezőknek:
A jelentkezési lapok leadásának határideje: február 1.
A központi írásbeli időpontja: 2011. január 22., a pótló írásbeli vizsga: 2011. 01. 27-én lesz.
Szóbeli elbeszélgetés és alkalmassági vizsga: 2011. február 24.,25. és 26. napokon lesz.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!