Megérdemelt veszprémi siker az idei Pápa Kupán


2011-01-08 18:01:11  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megérdemelt veszprémi siker az idei Pápa Kupán főképe
A Veszprém FC USE tornagyőzelmével zárult a Városi Sportcsarnokban a 21. Pápa Kupa, a megyeszékhelyiek magabiztosan meneteltek a fináléig, ahol alaposan kitömték a lengyel Gorlice alakulatát.
A csoportmeccsekről: Pápai szempontból jól indult a torna, az ’A’ jelű csapat mindjárt négy gólt rámolt be a Romániából érkezett Kovászna kapujába, a B alakulat is győzelmet ünnepelhetett, miután egy találattal legyűrte Barótot. Ezt követően azonban sok babér nem termett a mieinknek, sorrendben Ajka, Veszprém és Gorlice is két vállra fektette Kálmán István gárdáit, így a helyosztón csak az 5. helyért rendezett derbin voltak érdekeltek a PELC fiataljai, ráadásul egymás ellen kellett pályára lépniük. A mezőnyből végig kiemelkedett Gorlice és Veszprém együttese, a fináléban való részvételükhöz kétség sem férhetett.

A csoportmeccsek eredményei:
Kovászna – PELC ’A’ 0-4
FC Ajka – Gorlice 0-1
Barót – PELC ’B’ 0-1
Veszprém – Losonc 3-1
Gorlice – Kovászna 7-1
FC Ajka – PELC ’A’ 1-0
Losonc – Barót 3-1
Veszprém – PELC ’B’ 8-0
PELC ’A’ – Gorlice 0-1
Kovászna – FC Ajka 0-8
PELC ’B’– Losonc 0-0
Barót – Veszprém 1-6

Az A csoport végeredménye:
1. Gorlice 9 pont
2. FC Ajka 6
3. PELC ’A’ 3
4. Kovászna 0

A B csoport végeredménye:
1. Veszprém USE 9 pont
2. Losonc 4
3. PELC ’B’ 4
4. Barót 0

Helyosztókról: A PELC csapatai harmadik helyen zártak csoportjukban, így biztossá vált, hogy a tavalyi ezüstöt nem sikerül megismételni, de még csak dobogóra sem állhat egyik házigazda csapat sem, végül büntetőkkel az A jelű gárdáé lett az 5. hely.
- Egyáltalán nem vagyok elégedett - értékelt Kálmán István, a pápaiak mestere. A döntőbe való kerülésünk az Ajka elleni mérkőzésen múlott, kaptunk egy buta gólt, ezt követően a szerencse elpártolt mellőlünk, nem tudtunk kiegyenlíteni. A Veszprém kiemelkedett a mezőnyből, megérdemelten végeztek az élen, gratulálok nekik.

7. helyért: Kovászna – Barót 0-3
5. helyért: PELC ’A’ – PELC ’B’ 1-1 (büntetőkkel: 3-2)
3. helyért: Ajka – Losonc 1-0
1. helyért: Gorlice – Veszprém 0-6

Tóth Gábor csapata összeszedett játékot bemutatva, veretlenül hódította el a győztesnek járó trófeát, Rugovics Vendel, a veszprémiek szakmai vezetője nem is rejtette véka alá elégedettségét.
- Látványos, közönségszórakoztató játékot mutattunk ma be, jó példa erre, hogy rúgtunk 23 gólt és mindössze kettőt kaptunk. Látszott a fiúkon az összeszokottság, az edzésen begyakorolt dolgokat remekül valósították meg. Nagy reményű korosztálynak tartom a ma látott csapatot, hiszen két leendő válogatott is helyet kapott a keretben.

A torna végeredménye:
1. Veszprém FC USE
2. Gorlice
3. Ajka
4. Losonc
5. PELC ’A’
6. PELC ’B’
7. Barót
8. Kovászna

A torna legjobb játékosának Szabó Bencét (Veszprém), a kupa legjobb kapusának pedig Agócs Attilát (Losonc) választották. A gólkirály 6 találattal Simon Dávid (Veszprém) lett, míg a legjobb pápai játékos címét Iványi Martin vihette haza. A legjobb külföldi labdarúgónak Gawryka Jakubot (Gorlice) látták.
A Pápa Kupa a hagyományos képviselők - edzők barátságos mérkőzéssel zárult, melyen 6-6-os igazságos döntetlen született.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!