Szalagavató ünnepély a Petőfi Gimnáziumban


2011-01-07 21:03:40  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Szalagavató ünnepély a Petőfi Gimnáziumban főképe
A három végzős osztály vidám, zenés összeállításával kezdődött a Petőfi Sándor Gimnázium ünnepélyes szalagavató műsora ma este.
A négy évfolyamos 12. A -sok egy Oscar-díjkiosztóra invitálták a jelenlevő közönséget, melynek főszereplői az osztály tanulói voltak. Az iskola falai között hat évet eltöltött 12. H és az öt éves nyelvi tagozatos 13. B osztály közös énekléssel és fényképes vetítéssel emlékezett vissza az együtt töltött szép és emlékezetes időkre.
Kömöcsi István, a 12. A osztályfőnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy a szalagavató a diákélet legszebb és legfelhőtlenebb ünnepe.
- A mai nap egy nagy fordulatot jelképez az életetekben, azt a lépést, amikor eljuttok a felnőtt kor küszöbére, és néhány hónap múlva átlépve ezen „érett” emberekké válhattok. Ez a fontos vizsga azonban diákszemmel még nagyon távol van, csak az aggódó szülők tartják ezt számon. A szalagavató ugyanakkor az oktatásotoknak is egy jelentős mérföldköve, mert ez jelzi, hogy az iskolai éveknek hamarosan vége- mondta el az osztályfőnök.
Az est fénypontja a szalagok átadása volt, melyet a hagyomány szerint az osztályfőnökök tűztek fel.
A közös pezsgős koccintás előtt Huszár Endre iskolaigazgató is köszöntötte a végzős diákokat.
Az ünnepi műsor a diákok táncával zárult, melyet Molnár Eszter és Radványiné Brunner Magdolna tanárnők tanítottak be.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!