Jótékonysági koncertet adott a Megafon


2009-10-17 21:41:52  | cikk:  | fotó: Tóth Tamara  | 


Jótékonysági koncertet adott a Megafon főképe
Ma délután 15 órától jótékonysági koncertet adott - az október 13-án múlt 5 éves - Megafon Zenei Egyesület a mozgássérült gyermekek támogatásáért.  A programon a Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik asszonykórusa is fellépett. A rendezvény helyszíne a Malomtó volt, melyet Vargáné Rácz Zsuzsa ajánlott fel a jótékony célra ingyen.  Polgár Györgyné, a Barátság Klubért Egyesület alapítója és egyben az alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a szép számmal megjelent közönséget:

- A WHO 1981-et a Mozgássérültek nemzetközi évévé nyilvánította. Erre az alkalomra azt tűzte ki célul a helyi Vöröskereszt, hogy gyűjtsük össze Pápán és környékén a mozgássérült kisgyermekeket. 1982 novemberében Pápán megalakult a Barátság Klub. A Magyar Vöröskereszt pápai és tapolcai szervezete 1982-ben mozgássérült gyerekeket nyaraltatott Pálkövén, ez volt az első táboroztatásunk. A nagy sikeren felbuzdulva folytattuk a munkát, 1997 decemberében kiváltunk a Vöröskereszt szárnyai alól és létrehoztunk egy alapítványt, "Barátság Klubért" Alapítvány néven. Azóta a csoportunk klub formájában működik rendszeres találkozókkal, programokkal, kirándulásokkal, különböző vendégeket hívunk meg, akik a gyerekeknek fontos példaképek, felnéznek rájuk. A cél az, hogy boldogabbá és szebbé tegyük az ő életüket.
Raák Andrásné, aki 1990 óta a klub elnöke, beszédében megköszönte a Megafon Zenei Egyesületnek a felajánlást és a szponzoroknak megköszönte a sok támogatást.
A rendezvényen részt vett Áldozó Tamás, Pápa város alpolgármestere is, aki átadta a klub elnökének az önkormányzat felajánlását és beszédében elismeréssel szólt mindazokról, akik összefogtak e nemes cél érdekében:

- Övezze nagy megbecsülés mindazokat a személyeket, akik munkájukkal, adományaikkal, felajánlásaikkal, bármilyen módon segítették és támogatták az alapítványt. Nagy öröm egy ilyen rendezvényen részt venni és nagy megtiszteltetés is. Azt mutatja, hogy évtizedekkel ezelőtt egy olyan egyesület jött létre itt a városban, amelynek erejétől, az összefogás erejétől az egész város gazdagabb lett. Mindig nagy öröm segíteni a munkájukat, és látni azt, hogy van erejük egyről a kettőre jutni.

Gyalog Zoltánné, a Barátság Klubért Alapítvány titkára elmondta, a befolyt összegből a klub egy régi álmát valósítják meg, a hiszen évek óta arra gyűjtenek, hogy a gyermekeket el tudják vinni egy közös, egy hetes táborozásra, és ezt az összeget is erre a célra fordítják. Már felvették a kapcsolatot egy egri - szintén mozgássérült gyermekeket patronálló - alapítvánnyal, és nyáron az ő meghívásuknak szeretnének eleget tenni.

A Megafon Zenei Egyesület koncertjén a magyar és angol nyelvű dalokon kívül, musical részleteket, filmslágereket és rock’n’roll-t hallhatott a közönség, a Nyugdíjas Asszonykórus pedig slágereket adott elő.

Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!