Falfirkák a vasúti aluljáróban


2011-01-06 19:16:42  | cikk: Tóth Tamara  | 


Falfirkák a vasúti aluljáróban főképe
November közepén lakossági feljelentés érkezett be a Pápai Rendőrkapitánysághoz a Kazinczy utca és a Béke tér közötti aluljáró állapota miatt. A környéken lakó Kőrös Norbert az aluljáróban lévő falfirkák miatt tett feljelentést; az ügyben nyomozás indult ismeretlen tettesek ellen. Az eljárás lezárását követően a helyreállítás lesz a következő lépés, így megkerestem Bánhidi Lászlót, a Városgondnokság vezetőjét, aki kérdésünkre elmondta, december végén zárta le a rendőrség az eljárást, nem találták meg a művek készítőjét.
- Amint az időjárás megengedi, a rongált felületet helyreállítjuk; közel 50 négyzetméteres területről van szó- mondta Bánhidi László.
A falfirka rongálásnak minősül nemcsak az átlagemberek szemében, a törvény is bünteti a közterület megcsúfítását. Börtönre eddig csak az a graffitis számíthatott, aki nagy kárt okozott művével. Ettől az évtől kezdve az új kormányrendelet értelmében megszűnt az értékhatár a büntetés kiszabásánál. Így letöltendő börtön jár már annak is, akit úgynevezett tagelésen kapnak (ezek azok a furcsa, apró betűk és jelek, amelyeket a bandák kézjegyükként hagynak ott mindenhol).


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!