Várják az ajánlásokat a Pro Cultura díszoklevelek odaítélésére


2011-01-05 14:49:14  | cikk: mo  | 


A Pápai Amatőr Művészeti Mozgalomért Alapítvány és a Jókai Mór Művelődési Központ 1995-ben alapította a Pro Cultura Díszoklevelet, amelynek célja, hogy a város kulturális életében éveken át jelentős szerepet vállaló, kiemelkedő eredményeket elérő, valamint a kulturális életet segítő egyének és közösségek munkáját elismerje. A díszokleveleket minden évben január 22-én, a Magyar Kultúra Napján adják át. 
Az elismerések odaítélésére azonban még mindig várják az ajánlásokat. A díszoklevelet olyan személyek vagy közösségek kaphatják, akik több éven át a város kulturális értékeinek megőrzése, ápolása terén vagy újszerű kezdeményezéseikkel szolgálták Pápa város hírnevének öregbítését. A díszoklevél odaítélésére bárki ajánlást tehet, legyen az magánszemély, kulturális egyesület vagy közösség. A lényeg, hogy az ajánlásnak tartalmaznia kell az ajánlott személy vagy közösség tevékenységének, működésének ismertetését, az elismerés alapját képező mű, alkotás, cselekmény leírását, dokumentációit valamint a fentiekben foglaltak társadalmi, városi, közösségi hasznosságának méltatását. 

Veszpréminé Turtsányi Valéria, a JMK igazgatója hozzátette, 1995 óta 34 személy, illetve közösség kapta meg a Pro Cultura Díszoklevelet. Az elismerésben részesülők között voltak fiatalok és idősek, s tevékenységük a kultúra szinte minden területét lefedte. Az igazgató szerint ez is mutatja Pápa város sokszínű kulturális életét és a művelődés igencsak széles spektrumát. 

Az ajánlásokat 2011. január 18-ig beérkezően kell eljuttatni a Jókai Mór Művelődési Központ igazgatójának címére: 8500 Pápa, Erzsébet liget 1. Az ajánlások elbíráslására ezt követően az alapítók kuratóriumot hoznak létre. 

A díszokleveleket – a hagyományokhoz híven – a Magyar Kultúra Napján, január 22-én adják át. A rendezvényen ezúttal a színházművészet kerül reflektorfénybe. A program 17:30-kor a „Színház az egész világ” címmel összeállt kiállítással kezdődik, melyet 18 órakor a Komáromi Jókai Színház A régi nyár című díszelőadása követ.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!