Egy nap az egészségért a refiben


2009-10-17 21:35:00  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Egy nap az egészségért a refiben főképe
Október 17-én, szombaton egészségnapot tartottak a Református Kollégium Gimnáziumában. A program 8 órakor kezdődött Kovács Dániel, iskolaigazgató megnyitójával majd dr. Bánhidi Miklós főiskolai oktató „Rekreáció és egészség!”című előadásával folytatódott a Református Templomban.  .
A rendezvényről Mezei Lajos Lászlót, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának Rekreáció szervező és egészségfejlesztő hallgatóját, a nap főszervezőjét kérdeztük.

Milyen programok vártak ma a diákokra?
-Délelőtt különböző bemutatókat láthattak a diákok a tornateremben, ilyen volt a Kangoo cipő, a Gilda- Max, Béres Alexandra fitneszterméből, Bene Évával, Pilates tartásjavító gyakorlatok, masszázs, Capoeira és testösszetétel elemzés. 13 órától dr. Ihász Ferenc, egyetemi tanár, „Meglepő adatok a fiatalok alkoholfogyasztási szokásairól” címmel tartott előadást, majd Kovács Dániel igazgató zárta a programot. A nap fő programja a disco baleset szimulálása volt, melyen mind a három rendvédelmi szerv jelen volt. Célunk az volt a programmal, hogy mozogjunk együtt az egészségért, és beszéljünk a fiataloknak az egészséges életmódról. Az előadóink mind támogatói is voltak ennek a rendezvénynek, ők a Nyugat-Magyarországi Egyetem tanárai, illetve hallgatói.

Kerpel Péter, az iskola tanára és az Elsősegélynyújtó szakkör vezetője a programok közül a dicso baleset imitálását emelte ki. Mint mondta, szerették volna felhívni a figyelmét a diákoknak arra, hogy milyen veszéllyel járhat, ha esetleg ittasan szállnak autóba egy-egy buli után.


Babos Petra


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!