Már gyűjtik a kidobott fenyőfákat - a dömping holnaptól lesz


2011-01-05 13:40:08  | cikk: mo  | 


Vízkereszt a karácsonyi ünnepkör zárása, a hagyomány szerint január 6-a után bonthatjuk a karácsonyfát otthonunkban. A Városgondnokság munkatársai hétfő óta folyamatosan gyűjtik a kidobott fenyőfákat. A dömping holnaptól lesz – tájékoztatott Buics Lajos kommunális osztályvezető. 
A haszontalanná vált fenyőfákat egy a Szabó Dezső utcában kialakított depóban gyűjtik, majd feldolgozzák, összeaprítják azokat. Buics Lajos arra hívta fel a lakosság figyelmét, lehetőség szerint egy helyre gyűjtsék a kidobott karácsonyfákat, a kihelyezett szemétgyűjtők mellett. A kommunális részleg vezetője elmondta azt is, a téli időszakban nemcsak a fenyőfák begyűjtése a feladatuk, ilyenkor esedékes az engedélyes fák kivágása és az út menti sorfák metszése is. Az így keletkezett nyesedéket, gallyakat szintén a Szabó Dezső utcai depóba szállítják. 
A Városgondnokság munkatársai a város adventi koszorúját a mai nap folyamán elraktározták. Holnap lebontják a két feldíszített karácsonyfát a Szent Anna templom és a Szent József Kápolna előtt, valamint elszállítják a betlehemet. A belváros díszkivilágítását a hétvégén távolítják el, ezt követően pedig elszállítják a faházakat is - foglalta össze Buics Lajos.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!