Mozgalmasan teltek az ünnepek a mentőállomáson


2011-01-03 13:25:49  | cikk: mo  | 


Megemelkedett esetszám jellemezte a Pápai Mentőállomás munkáját az ünnepek alatt. Kürti József mentőállomásvezető elmondta, a karácsonyi időszakban többízben belgyógyászati esetekhez vonultak a pápai mentősök. Kürti József hozzátette, sajnos az öngyilkossági kísérletek száma is növekszik ebben az időszakban, 2010 év végén erre is volt példa. Szilveszterkor az alkoholfogyasztásból adódó problémák jelentkeztek nagyobb számban, alkoholmérgezés valamint több traumás és belgyógyászati esethez vonultak ki. December 31-én éjjel 15 alkalommal riasztották a mentőket. Az év utolsó napján – egy kivétellel – minden mentőegység szolgálatban volt – adott tájékoztatást a mentőállomás vezetője.

A tűzoltóság munkájában kirívó esetszám nem volt – foglalta össze az év végi eseményeket Németh Tamás tűzoltóparancsnok. A 2010. december 23-tól 2011. január 2-ig terjedő időszakban a lánglovagokat összesen 12 esetben riasztották. A kivonulások alkalmával a tűzoltók 10 tűzesetet hárítottak el és két műszaki mentésben vettek részt. A tűzoltóparancsnok egy lakás-, egy istálló-és egy épülettűzről számolt be. A tűzoltóegységek a műszaki mentések alkalmával vízszivattyúzási feladatokat láttak el és egy olajfolt eltávolításában működtek közre.   

A Pápai Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint nyugalomban teltek az év végi ünnepek. Sem karácsonykor, sem szilveszterkor rendkívüli esemény nem történt. Orsós Károly rendőrszázados úgy fogalmazott, az ünnepek alatt az átlagos hétvégéknél is kevesebb dolguk akadt a rendőröknek.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!