Szűz Mária szobor Baliból


2011-01-02 18:43:02  | cikk: Tóth Tamara  | 


Szűz Mária szobor Baliból főképe
Indonéziából, Bali-szigetéről származik az a Szűz Mária szobor, amely egészen március végéig lesz látogatható a pápai Szent Anna Plébániatemplomban. A szobrot Marcell atya, verbita missziós szerzetes hozta városunkba. Mint mondta, náluk Indonéziában is hasonlóan nagy a Szűz Máriát körülvevő tisztelet, májusban és októberben házról házra jár körmenet során a helyi Szűz Mária szobor, majd az emberek együtt imádkoznak. Magyarországon is nagy hagyománya van a szent tiszteletének, hiszen Szent István király már ezer évvel ezelőtt Szűz Mária oltalmába ajánlotta fel az országot. Marcell atya mindenkit buzdított arra, hogy imádkozzon az országért, a hazáért és a családjáért.  A 2011. év a Család éve a Magyar Katolikus Püspöki Kar rendelkezése alapján, így a mai istentisztelet során az Úr megjelenésének ünnepe mellett a családokért szólt az imádság.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!