„Jöjj vissza hozzám…” - Zenés előszilveszter


2010-12-30 20:16:11  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Jöjj vissza hozzám…” - Zenés előszilveszter főképe
A hagyományokhoz híven idén is karácsony és szilveszter között zenés előszilveszteri gálaestre várták az operett-musical szerelmeseit a Jókai Mór Művelődési Központban tegnap este.
A zsúfolásig megtelt színházteremben a nézőket közel két órán keresztül Pitti Katalin, Berkes János, Teremi Trixi, Bozsó József, Maksa Zoltán és Papadimitru Athina szórakoztatta.
A jó hangulatú előadás előtt Bozsó Józseffel beszélgettem.

Évek óta járnak már Pápára. Az idén milyen repertoárral érkeztek hozzánk?
- Minden évben más fellépőkkel jövünk, szeretnénk másokat is bemutatni a pápai közönségnek. A két ünnep között mindenki dolgozik, ezért is nehéz „kiválasztani” a szereplőket, de általában közismert személyekkel érkezünk, illetve olyanokkal, akik még nem vagy már régen jártak Pápán. Teremi Trixi és én idáig még minden évben itt voltunk, bár a művésznő október közepén adott életet kisfiának, ennek ellenére örömmel vállalta a fellépést.
A kiváló hangú Pitti Katalin opera-énekesnő is szívesen csatlakozott a könnyedebb műfajú gárdánkhoz.
Az idén is a legnépszerűbb operett-musical slágerekkel kedveskedtünk a nézőknek, sajnos van egy szomorú apropója is az estnek, hiszen az idén halt meg Kovács József, az Interoperett alapító-vezetője, s az ő emlékére egy rövid kis megemlékezést is tartunk a második felvonásban. Berkes János fogja tolmácsolni „Küldök néked egy nápolyi dalt” című dalt, amely az egyik kedvenc slágere volt Kovács Józsefnek- hangsúlyozta a szervező.

Két felvonásos a gálaest. Ez mit jelent pontosan?
- Az első felvonás a musical és a humoré, a másodikban pedig az örökzöld operett slágereké a főszerep.

Szeretnek Pápára jönni? Milyen a pápai közönség?
- Természetesen nagyon szeretünk- mondta mosolyogva a művész. A pápai közönség az egyik legjobb csapat az országban. Igényes, nem fél tapsolni és nagyokat nevetni. Bármilyen összeállítással érkezünk, a helyiek ezt értően tudják élvezni, ami azt jelent, hogy a darabokhoz intellektuálsian tudnak viszonyulni- tette hozzá még Bozsó József.

Önök hol töltik a szilvesztert? Dolgozni fognak?
- Igen, Teremi Trixi és én dolgozni fogunk, szórakoztatjuk az évbúcsúztató embereket- zárta gondolatait a műsor szerkesztője.

A jól ismert operett dallamok között felcsendült a Hajmási Péter, Hajmási Pál, a Cintányéros cudar világ, a Jaj, cica eszem azt a cöpp kis szád..., melyeket a fiatal és idősebb korosztály együtt énekelt a neves fellépőkkel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!