„A karácsony nemcsak egy ünnep. Egy érzés.” - A Barát utcai Otthonház karácsonyi ünnepsége


2010-12-24 09:37:15  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„A karácsony nemcsak egy ünnep. Egy érzés.”  - A Barát utcai Otthonház karácsonyi ünnepsége főképe
Az Egyesített Szociális Intézmények Barát Utcai Idősek Otthonában (Barát utca 3.) tegnap délelőtt tartották a karácsonyi ünnepséget. A Mennyből az angyal közös eléneklése után a gondozók igényesen összeállított műsorát tekinthették meg az otthonlakók.
Vidáné Papp Anita részlegvezető bevezető gondolataiban a szeretetről, a békességről beszélt.
-A karácsonyt a soha el nem múló szeretet határozza meg. A szeretet nem csak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg azokat is, akik ezt nem tudják viszonozni. A szeretet ünnepén tudunk-e helyet szorítani Jézusnak, mosolyt varázsolni a körülöttünk élők arcára? Munkához szokott kezünk tud-e melegebben simogatni? Örökösen panaszló ajkunk tud-e hálát adni azért, hogy üdvözítő született? Jobbulást, változást csak úgy várhatunk, ha nem fordítunk az ünnep után hátat a jászolbölcsőnek, ha családjainkban megtartjuk a karácsonyi hangulatot, ha mindennapjaink forgatagában is tudunk időt szakítani, helyet találni az imádkozásra, a Betlehemben született üdvözítő tanításainak meghallgatására és követésére- mondta az osztályvezetőnő.
Kissné Marton Bernadett vezető ápoló egy megható karácsonyi történetet olvasott fel, majd kívánt békés ünnepeket a jelenlevőknek.
Végül Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető szólt az időskorúakhoz.
- Karácsony megható napja nemcsak a kereszténység, hanem a család, a békesség, az életbe vetett hit összemberi ünnepe is, melynek nyugalmát, gyermeki tisztaságú meghittségét először is magunkban kell kialakítani, körülöttünk harmóniát, békességet teremetve: a családban és a nagyobb közösségekben egyaránt. Jó lenne, ha a karácsonyfa alá nemcsak az ajándékokat helyeznénk el, hanem szívünk szétáradó szeretetét is. A szeretet az egyetlen kincs ugyanis, növekszik, ha nem pazaroljuk. A karácsony alkalmat kínál számunkra, hogy megnyissuk szívünket az örömre. A mások iránti szeretetre. Boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek - hangsúlyozta az intézményvezető.
Végül az ajándékozásra került sor, mely az „Idősek Szociális Ellátásáért Alapítvány” támogatásával valósulhatott meg.
A kellemes hangulatú délelőtt énekléssel és meghitt beszélgetéssel ért véget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!