Kitették az ajtón, visszamászott az ablakon – sikertelenül zárult a Szürkebarát elleni lopási kísérlet


2010-12-23 08:40:00  | cikk: HuHa  | 


A riasztó berendezésnek, a tulajdonosok bölcsességének és a gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően hiúsult meg a közelmúltban a Szürkebarát Borozó elleni támadás. December 6-án záráskor egy férfire bukkantak a borozó tulajdonosai a női mosdóban. A férfit kitessékelték a vendéglátó egységből, majd zárták az üzletet és hazamentek. A tettes azonban csak az épületet hagyta el, az udvart nem – elbújt az ott található egyik mellékhelyiségben, majd megvárta, míg a borozó bezárt, a villanyóra szekrényben kitekerte a biztosítékokat és az egyik ablakot betörve visszamászott a borozóba. Nem volt szerencséje. Az alapos villanyszerelési munka ellenére megszólalt a riasztó, így a tettes ismét elbújt az udvari mellékhelyiségben. A visszatérő tulajdonos és fia miután észlelte, hogy megbabrálták a villanyórát és betörték az ablakot, haladéktalanul értesítette a rendőrséget – adott tájékoztatást az esetről Nagy Ákos, a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának megbízott vezetője. A kiérkező rendőrök az ingatlan átvizsgálása során rábukkantak az udvari épületben megbújó tettesre és elfogták.
- A bűncselekmény által veszélyeztetett érték – ital- és dohánytermékek valamint a játékgépben elhelyezett pénz – közel kétszázezer Ft volt. A rendőri intézkedésnek köszönhetően a lopás meghiúsult és kísérleti szakban maradt a bűncselekmény elkövetése - mondta el a főhadnagy. Az eljárás során kiderült, az elkövető pápai, büntetett előéletű, több vagyon elleni bűncselekményért kellett már felelnie. A férfi Szürkebarát elleni lopási kísérletet elismerte, az ügy részleteinek további vizsgálata még folyik. 

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!